U KOVID BOLNICI U BIJELjINI 91 BOLESNIK :: Semberija INFO ::

 

U KOVID BOLNICI U BIJELjINI 91 BOLESNIK


U Kovid bolnici u Bijeljini je na liječenju 91 bolesnik. Dvije trećine bolesnika ima tešku kliničku sliku.

Osmoro je na respiratoru, od kojih je dvoje intubirano i oni su životno ugroženi.

 Na kiseoničkoj terapiji je 46 oboljelih. Svakodnevno se  povećava broj prijema sa zapuštenom kliničkom slikom, zbog čega prognoza bolesti postaje neizvijesna i loša, a samim tim i krajnji ishod. 

U situaciji kada se epidemiološka situacija pogoršava, pozivamo građane da se na vrijeme javljaju ljekaru i da ne odlažu bolničko liječenje, jer je pravovremeno uključivanje terapije spašava život.

U protekla 24 sata u Bijeljini je registrovano 145  osoba pozitivnih na virus korona. Epidemiloška situacija  postaje prijeteća i zato apelujemo, tražimo i molimo da svi djelujemo preventivno i spriječimo dalje širenje virusa tako što ćemo se dosljedno pridržavati propisanih mjera zaštite (nošenje zaštitnih maski, održavanje fizičke distance, održavanje higijene ruku).

Lijepa vijest je da je rođena zdrava beba u operacionoj sali Kovid bolnice. Majka, koja je na prijemu bila pozitivna na korona virus, zahvaljujući stručnom ginekološko –akušerskom timu bijeljinske bolnice donijela je na svijet zdravu bebu. Majka i beba su nakon kraćeg boravka u bolnici puštene kući'', potvrđeno je iz bijeljinske bolnice.

-Uprkos vanrednim uslovima u kojima rade već osam mjeseci,neizvijesnosti  epidemiološke situacije i rizika kojim su svakodnevno izloženi u toku svog rada, moral zdravstvenih radnika i dalje je na zavidnom nivou.

Naš je moto – Budimo jedinstveni u borbi protiv pandemije koronavirusom'', poručuju iz bijeljinske bolnice ,,Sveti vračevi''.

Semberija info