Gradonačelnik Mićić u Donjoj Bukovici: Otvoren novoasfaltirani put :: Semberija INFO ::

 

Gradonačelnik Mićić u Donjoj Bukovici: Otvoren novoasfaltirani put


U okviru projekta urbanizacije lokalnih puteva i ulica na području grada i cijele Semberije, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, na svečan način, presijecanjem vrpce, danas je pustio u saobraćaj novoasfaltirani put u semberskom selu Donja Bukovica.



„Za ovu dionicu puta, u dužini od 300 metara, za koju je bilo neophodno izdvojiti oko 32.000 KM, mještani ovog sela prikupili su oko trideset odsto sredstava. U ovom naselju su i dvije porodice poginulih boraca koje su aktivno učestvovale u prikupljanju sredstava za asfaltiranje puta. Njima se posebno zahvaljujem, jer su i oni učestvovali u ovoj zajedničkoj akciji. Naši sugrađani, pogotovo u vrijeme ovih predizbornih aktivnosti, u velikom broju prikupljaju tih trideset odsto sredstava kako bi mogli učestvovati u ovakvim akcijama. Gradska uprava je obezbijedila oko četiri miliona KM za infrastrukturne projekte, kako bismo mogli da učestvujemo u njima sa 70 odsto sredstava. Ukoliko bude neophodno, obezbijedićemo još sredstava. Sada pune ruke imaju izvođači radova, tako da ne znamo hoće li u građevinskoj sezoni svi projekti biti i realizovani. U svakom pogledu ćemo podržati naše sugrađane u ovakvim akcijama, istakao je gradonačelnik Mićić.



Osvrnuvši se na početak predizborne kampanje, gradonačelnik Mićić je izjavio da je predizborna kampanja jedan vid „vanrednog stanja“ kada se koriste brojna, pa i nekorektna sredstva da bi se došlo do cilja.

„Ima u svemu tome puno prljavog, puno laži, ali, ovo danas nije laž i nije prevara. Ovo je put koji se vidi. Narod će prepoznati ko šta radi i ko šta obećava. Mi nigdje ne dolazimo sa obećanjima, već dolazimo sa konkretnim zadacima i sa konkretnim djelima. U proteklih dvadesetak godina imali smo podršku za ovakav rad, a siguran sam da ćemo imati i dalje. Nećemo varati svoj narod, nećemo lagati i obećavati bez pokrića, ali, ono što obećamo, to će biti i realizovano“, izjavio je Mićić. 
 
Jovanka Dakić (83), starica krepkog zdravlja, kaže da  asfalt predstavlja veliku stvar za stanovnike ovog dijela Donje Bukovice.

„Tu živim šezdeset godina. Tu sam rađala djecu, podizala ih, poudala, oženila, izvela na pravi put. Živimo od poljoprivrede. Nekada je bilo teško. Sve se radilo motikom. Školovala sam djecu svojim radom“, ističe, s neskrivenim ponosom, Jovanka Dakić. 

Novak Jevtić kaže da je asfalt ovom selu bio neophodan i on se tom prilikom zahvalio Gradskoj upravi na odobrenim sredstvima, istakavši da mještani sami nikada ne bi mogli realizovati jednu ovakvu investiciju. Složni mještani ovog sela su u prošloj godini, uz pomoć grada, izgradili most preko rječice Crni Lukavac kako bi lakše stizali do svojih njiva.

Semberija info - Lj.Ljubojević