NE ODUSTAJEMO OD TRAŽENjA NAŠIH NAJMILIJIH :: Semberija INFO ::

 

NE ODUSTAJEMO OD TRAŽENjA NAŠIH NAJMILIJIH


Udruženje porodica nestalih boraca i civila „Semberije i Majevice“, koje još uvijek potražuje 57 nestalih, ne odustaju u namjeri da pronađu svoje najmilije. U tom nastojanju i dugogodišnjoj borbi za istinom i posmrtnim ostacima očeva, djece i braće, svakim danom su sve povezaniji, jer ih bole iste bolesti. Sve ovo ih je ujedinilo u jednu veliku porodicu i sve što mogu, dijele između sebe. Danas, 15. oktobra, okupili su se i svojim članovima uručili simbolične pakete koje su kupili zahvaljujući donaciji Međunarodne komisije za nestala lica (ICMP). Predsjednica Udruženja, Smilja Mitrović kaže da su uz skromne pakete, članovima uručili i bilten koji su nedavno štampali.

-Donacija smo dobili kao znak podrške u našoj borbi i kao pomoć u vrijeme krize izazvane pandemijom virusa korona. Pored simboličnih paketa, bilten koji smo uradili, poslužio nam je da upišemo sve podatke o našim nestalim, a upisali smo i brojeve telefona ustanova koje se bave traženjem nestalih“, je Mitrovićeva. Ona podsjeća da su u ovoj godini, iako je pandemija virusa, održali i parastos za nestale.

-Svi smo već vremešni, ali ne želimo stati. Tražimo i tražićemo posmrtne ostatke naših najmilijih, sve dok smo živi. Nadam se da ćemo doživjeti da ih pronađemo i da će nadležni imati sluha za naše zahtjeve“, rekla je Mitrovićeva.