Označi traktor žutim rotacionim svjetlom :: Semberija INFO ::

 

Označi traktor žutim rotacionim svjetlom


Auto-moto savez Republike Srpske u semberskom selu Ljeskovac  organizovao je manifestaciju pod nazivom ,,Osvjetlaj obraz, domaćine. Označi traktor žutim rotacionim svjetlom”

Jovan Kovačević, predavač i predstavnik Auto-moto saveza  RS, istakao je da je cilj ove manifestacije povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj kroz povećanje nivoa bezbjednosti vozača traktora na javnim putevima. Akcenat je na promjeni negativnih stavova u vezi sa korišćenjem neophodne opreme i poštovanjem svih pravila iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Igor Đokić, organizator manifestacije ,,Osvjetlaj obraz, domaćine. Označi traktor žutim rotacionim svjetlom”, šef stanice tehničkog pregleda i član Savjeta  MZ Ljeskovac, zahvalio se saradnicima iz AMS RS što su izabrali MZ Ljeskovac da održe ovo predavanje.

-Drago mi je što su mještani došli u ovolikom broju da podrže ovu akciju jer time šaljemo poruku da je svijest o bezbjednosti saobraćaja na visokom nivou na ovom području. S obzirom na to da uveliko traju pripreme za proljetnu sjetvu i da će biti velika frekvencija poljoprivrednih mašina u narednom periodu, idealno je vrijeme za akciju ovog tipa”, izjavio je Igor Đokić.

I Miodrag Vujić, sekretar AMD ,,Sigurnost” se zahvalio mještanima na odzivu i istakao je da je pravilno učestvovanje traktora u saobraćaju, uz upotrebu svjetlosne signalizacije i rotacionog svjetla, od velikog značaja za bezbjednost saobraćaja.

On je istakao je da smo svedoci čestih saobraćajnih nesreća u kojima su učesnici traktori, pa su manifestacije ovog tipa veoma značajne za sve.