PREDSTAVLjAMO KANDIDATE PRIJAVLjENE NA 47. IZBOR SPORTISTE GODINE GRADA BIJELjINA ZA 2023. GODINU: KATEGORIJA NAJBOLjI U SENIORSKOJ KATEGORIJI - 1. DIO :: Semberija INFO ::

 

PREDSTAVLjAMO KANDIDATE PRIJAVLjENE NA 47. IZBOR SPORTISTE GODINE GRADA BIJELjINA ZA 2023. GODINU: KATEGORIJA NAJBOLjI U SENIORSKOJ KATEGORIJI - 1. DIO


U konkurenciji za nagradu “Najbolji sportista u seniorskoj kategoriji” predloženo je 20 kandidata: Dejana Marković  (Tekvondo klub “Sokol”), Dejan Latinović (Rukometni klub “Bijeljina”), Ana Zekić (Ženski odbojkaški klub “Radnik”), Mile Ivanić (Karate klub „Panteri plus“), Dalibor Stojanović (Šahovski klub „Svetozar Gligorić“), Vanja Pejić (Ženski rukometni klub „Radnik“), Aleksandra Mirković i Aleksandar Pirgić (Košarkaški klub „Budućnost BN“), Alen Rahimić (Bokserski klub „Radnik“), Nemanja Pejčić (Auto karting klub „Optima motorsport“), Selma Hasić (Ženski fudbalski klub „Radnik Bumerang“), Milica Đurić, Milkica Đurić i Pavle Vujnović (Džudo klub „Panter“), Nikola Drljić (Odbojkaški klub „Radnik“), Aleksandar Vasić (Fudbalski klub „Radnik“), Lazar Marković, Aleksandar Novicki i Miloš Simić (Karate klub „Šampioni“) i Stefan Rakić (Klub malog fudbala „Radnik MD Shop“).
 
1.Dejana Marković - Tekvondo klub “Sokol”



Dejana Marković je rođena 21.12.2002. u gradu Luven u Belgiji. Tekvondo trenira blizu 15 godina. Deset puta je bila šampionka Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Dejana je u 2023. godini ostvarila sljedeće rezultate:

-Prvo mjesto na Balkanskom prvenstvu u tekvondou (Sarajevo 2023),
-Prvo mjesto na Prvenstvu BiH,
-Drugo mjesto u Kupu BiH,
-Prvo mjesto na međunarodnom turniru Pančevo Open 2023,
-Prvo mjesto na međunarodnom turniru „Imperium Open 2023“ u Beogradu,
-Prvo mjesto na međunarodnom turniru „Elit open 2023“ u Beogradu.
 
2.Dejan Latinović – Rukometni klub “Bijeljina”


 
Dejan Latinović je dugogodišnji kapiten i najbolji igrač RK „Bijeljina“.
U protekloj sezoni je postigao 105 golova i imao 58 asistencija. Lider je na terenu i van njega. Pravi je uzor mladim igračima RK „Bijeljina“. Pored odličnih igara Dejan je angažovan i kao trener mlađih kategorija u klubu. Trenutno vodi kadetsku ekipu RK „Bijeljina“ sa kojom ostvaruje značajne rezultate kako u BiH tako i na turnirima u inostranstvu. Dejan potiče iz sportske porodice. Njegov otac Mile Latinović je dugogodišnji igrač, kapiten i trener RK „Bijeljina“.
 
3.Ana Zekić – Ženski odbojkaški klub “Radnik”



Ana Zekić je rođena 15. marta 2005. godine u Bijeljini. Uz činjenicu da je izvanredna ličnost, odlična učenica Tehničke škole i ponos kluba, ona je najbolja odbojkašica u klubu, nosilac igre, primjer odgovornosti i predanosti i izuzetno omiljena u ekipi i od najmlađih članova.

Juniorska je i seniorska reprezentativka BiH. Sa seniorskom selekcijom BiH, pod krovom Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) u 2023. godini učestvovala je u takmičenju u evropskoj Zlatnoj ligi i sa ekipom izborila opstanak u istoj. Ana Zekić je, u istoriji grada Bijeljine, jedini sportista iz kolektivnih sportova koja je kao član reprezentacije učestvovala na Evropskom prvenstvu, gdje se ekipa BiH u grupnoj fazi uspješno takmičila. Bila je jedina odbojkašica u reprezentaciji BiH iz Prve lige Republike Srpske za odbojkašice.

Sa ekipom ŽOK „Radnik“ u sezoni 2022/23. zauzela je treće mjesto u Prvoj ligi RS, igrala četvrtfinale Kupa Republike Srpske te je, sa klubom osvojila pehar Lidera sportskog ponašanja u Republici Srpskoj. Sada se sa juniorskom ekipom kluba, čiji je kapiten, plasirala na finalni turnir Republike Srpske.

4.Mile Ivanić – Karate klub „Panteri plus“



Mile Ivanić je rođen petog aprila 2005. godine u Bijeljini. Karate je počeo trenirati sa pet godine u KK „Panteri plus“. Redovnim dolascima na treninge, sticanjem većeg učeničkog zvanja – rasli su i rezultati na takmičenjima. Mile je nosilac crnog pojasa a tokom 2023. godine se takmičio u kategoriji U21, mlađih seniora do 84kg. U prošloj godini je osvojio srebrnu medalju na Prvenstvu RS za seniore (12. februar), bronzanu medalju na Prvenstvu RS za mlađe seniore (18. jun), bronzanu medalju na Prvenstvu BiH za mlađe seniore (16. septembar) i zlatnu medalju na međunarodnom turniru „Srpska OPEN“ (3. decembar). Kao član reprezentacije BiH učestvovao je na Balkanskom prvenstvu u Ljubljani (17-19. novembar) gdje je, u ekipnoj konkurenciji osvojio srebrnu medalju sa kolegama iz reprezentacije.

5.Dalibor Stojanović - Šahovski klub „Svetozar Gligorić“



U kategoriji najuspješniji sportisti u seniorskoj kategoriji ŠK „Svetozar Gligorić“ predložio je Dalibora Stojanovića. Radi se o šahovskom velemajstoru, FIDE svjetskom treneru i olimpijskom reprezentativcu BiH koji je tokom 2023. godine nastupao za pet klubova u Evropi. U Prvoj ligi Republike Srpske  bio je najbolji igrač na prvoj tabli, u Premijer ligi BiH, nastupajući za ŠK „Sarajevo“  bio je najuspješnija treća tabla. U Premijer ligi Srbije, branio je boje Šahovskog kluba „Spartak“ iz Subotice, u Premijer ligi Makedonije, ŠK „Ohrid“ a u okviru njemačke Bundeslige nastupao je za ŠK „Degendorf“. Zvanični je seniorski prvak Republike Srpske u standardnom, ubrzanom i brzopoteznom šahu. Osvojio je prvo mjesto na Međunarodnom turniru u Srbiji „Aranđelovac 2023“ na kojem je učestvovalo 80 šahista iz 17 država svijeta (Kina, Gruzija, Grčka, Indija, Libija, Rusija, Turska, SAD, Srbija, Jermenija...). Takođe, učestvovao je na međunarodnim turnirima u BiH, Srbiji i Hrvatskoj u ubrzanom šahu i osvojio više prvih i drugih mjesta.

6.Vanja Pejić - Ženski rukometni klub „Radnik“



Vanja Pejić, rođena je 28.06.2005. godine u Zvorniku. Učenica je Gimnazije „Filip Višnjić“ u Bijeljini. Rukomet je počela trenirati 2014. godine u ŽRK ''Radnik'' iz Bijeljine. Prošla je sve omladinske selekcije u klubu. Svoj prvi nastup za seniorsku ekipu zabilježila je sa 13 godina. U protekloj godini najbolji je strijelac ekipe koja se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske i u prosjeku je davala 10 golova po utakmici. Postignutim golovima i velikim zalaganjem, kako na terenu tako i van njega dala je veliki doprinos rezultatu na kraju sezone 2022/23. kada se ekipa našla na trećem mjestu. Nakon završetka jesenjeg dijela prvenstva u tekućoj sezoni 2023/24. ekipa se nalazi na visokoj drugoj poziciji i ima ambicije za osvajanje prvog mjesta i ulazak u Premijer ligu BiH.

Pored angažmana u matičnom klubu zabilježila je nastupe i za kadetsku reprezentaciju Republike Srpske, dva puta pozivana na kampove reprezentacije koji su održani u Višegradu i Trebinju. Odradila je više kontrolnih treninga za kadetsku reprezentaciju BiH. Učestvovala je i na rukometnom saboru u Banja Luci 2019. godine. U više navrata proglašena za najboljeg igrača i strijelca turnira regionalnog i republičkog karaktera na školskim takmičenjima.

7.Aleksandra Mirković - Košarkaški klub „Budućnost BN“



Aleksandra je rođena 2009. godine. Visoka je185 cm i igra na poziciji četiri. Nastupa za ženski seniorski tim KK „Budućnost BN“ koji se takmiči u Prvoj ligi RS koji se trenutno nalazi na drugom  mjestu na tabeli. Aleksandra se ističe svojim borbenošću, energijom i pozitivnošću koju prenosi na čitavu ekipu.
 
8.Aleksandar Pirgić - Košarkaški klub „Budućnost BN“



Aleksandar je rođen12.11.2002.godine. Ponikao je u KK ”Budućost BN”. Igrao je za sve mlađe selekcije, sa kojim je bio prvak BiH (kadeti) i prvak RS (pioniri).

Trenutno nastupa za seniorski tim koji se takmiči u Prvoj ligi RS i nalazi se na drugom mjestu na tabeli. Aleksandar igra na poziciji beka i ima zapaženu ulogu i minutažu u seniorskom timu. Ističe se energijom i upornošću.
 
9.Alen Rahimić - Bokserski klub „Radnik“


 
Rođen je u Berlinu, 1998. godine. Boks je počeo trenirati u Njemačkoj a potom se vratio u Bijeljinu i postao član BK „Radnik“. Najznačajniji nastup u 2023. godini imao je u okviru sportske manifestacije „Evropske igre 2023“ koje su od 21. juna do drugog jula održane u Poljskoj. Alen nije stigao do medalje ali je uspjeh i sam nastup na smotri 350 boksera iz cijele Evrope. Na pojedinačnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u boksu osvojio je zlatnu medalju i postao prvak BiH za 2023. godinu. Član je bokserske reprezentacije BiH i jedan od najboljih boksera Bosne i Hercegovine.

10.Nemanja Pejčić - Auto karting klub „Optima motorsport“



Rođen je 26.10.1996. godine u Bijeljini. Automobilizmom se počeo baviti 2018. godine u disciplini autokros, a 2020. bilježi svoj prvi nastup na brdskim autotrkama za prvenstvo Republike Srpske i BiH. U sezoni 2023. Nemanja Pejčić je postigao sledeće rezultate:

-Prvo mjesto u Prvenstvu RS u autokrosu (klasa III, 1401-1600 ccm),
-Prvo mjesto u generalnom plasmanu vozača u Prvenstvu RS u disciplini „auto slalom“  klasa 5.

(Semberija info)