BEOGRADSKI SOUL SEKSTET: SEVDAH U NOVOM RUHU :: Semberija INFO ::

 

BEOGRADSKI SOUL SEKSTET: SEVDAH U NOVOM RUHU


Festival ozbiljne muzike „BN klasik fest“ otvoren je sinoć koncertom pijaniste Nevena Šobajića u Sokolskom domu u Bijeljini. Druga festivalska večer bila je rezervisana za koncert Beogradskog soul seksteta čiji su muzičari oduševili publiku u velikoj sali Centra za kulturu „Semberija“.

Beogradski soul sekstet osnovan je 2017. godine sa namjerom da publici predstavi tradicionalnu, evropsku i balkansku muziku u originalnim aranžmanima - u potpuno novom, savremenom i zanimljivom ruhu. Njihova muzika je protkana poznatim melodijama džeza, tanga i tradicionalne balkanske muzike koju predstavlja sevdah.

Ansambl čini šest renomiranih umjetnika i profesora iz oblasti klasične muzike. Beogradski soul sekstet, izabrao je sevdah kao veoma pogodan žanr za čvrsto povezivanje sa publikom i prenošenje stanja mira, ljubavi i spokoja, verujući da tradicionalna muzika, bilo koje kulture, u svojoj osnovi počiva na sevdahu – „onoj najiskrenijoj emociji iz koje počinje i univerzalna medicina, koja liječi svaku bol i povećava sreću."

Beogradski soul sekstet do sada je izveo niz uspješnih koncerata u gradovima širom Srbije i inostranstva. Redovno učestvuje na prestižnim festivalima širom Evrope.

 (Semberija info)