OTVORENA IZLOŽBA „ZASLUŽNA ŽENA SEMBERIJE“ :: Semberija INFO ::

 

OTVORENA IZLOŽBA „ZASLUŽNA ŽENA SEMBERIJE“


Povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena, Fondacija"Lara" i Muzej Semberije večeras su predstavili izložbu pod nazivom "Zaslužna žena Semberije". Autor izložbe, Tanja Lazić predstavila je žene iz Bijeljine koje su svojim ljudskim i profesionalnim angažmanom dale značajan doprinos razvoju našega društva u njegovim različitim segmentima.

-Od 2015. godine Ženski lobi Fondacije „Lara“ svake godine je birao po pet žena koje su svakog 8. marta dobijale priznanje od gradonačelnika Bijeljine. Tako je nastala izložba „Zaslužna žena Semberije“ koja će se, srećom, nadopunjavati svake godine. Drago mi je da će naši sugrađani i sugrađanke imati priliku ponovo se podsjetiti na doprinos naših sugrađanki razvoju Bijeljine. Pohvalila bih takođe i bijeljinski Aktiv žena Republičke stranke Srpske koje su nas i potakle da na ovaj dan ponovo postavimo izložbu „Zaslužna žena Semberije“ u našem Muzeju“, rekla je Ljilja Lukić, projekt menadžerka u Fondaciji „Lara“.



Večerašnje otvaranje izložbe bio je prilika da Aktiv žena RSS iz Bijeljine promoviše ženski aktivizam u društvu a na tu temu i teme ljudskh prava, ravnopravnosti, itd., okupljeni su razgovarali nakon okončanja svečanosti otvaranja izložbe.

-Učestvovanjem u postavljanju ove izložbe, a povodom sutrašnjeg Dana žena željeli smo da podsjetimo sve nas na žene koje su gradile Bijeljinu i Semberiju. Na ovim panoima možemo vidjeti da ih ima u svim oblastima društva i to je ujedno poruka svim ženama za budućnoat; da budu svjesne svojih kvaliteta i da jačaju svoje uloge i pozicije“, izjavila je Ivana Stanišić ispred Aktiva žena Republičke stranke Srpske.



O važnosti ženskog aktivizma i veće uloge žena u društvu govorile su još Sanja Drinić, predsjednica Udruženja žena oboljelih od karcinoma dojke „Gea“ iz Bijeljine i Tatjana Kerović, članica Aktiva žena RSS-a Bijeljina, koja je prije odlaska u zasluženu penziju, osam godina obavljala dužnosti komandira Policijske stanice u Janji.



Izložba „Zaslužna žena Semberije“ biće otvorena za posjetioce do 12. marta.

Semberija info