Donatorsko veče za uređenje hrama :: Semberija INFO ::

 

Donatorsko veče za uređenje hrama


Crkvena opština Krušik organizovala je sinoć donatorsko veče radi prikupljanja sredstava u svrhu nastavljanja građevinskih aktivnosti u dvorištu oko hrama ,,Svetog Pantelejmona'' u Bijeljini.



Plan je da se do dana osvećenja Crkve, u oktobru tekuće godine, krene i sa gradnjom svetosavskog doma.

Crkva je u potpunosti završena i pravi je biser Bijeljine. Čin osvećenja Crkve, i ako Bog da, osvećenja temelja svetosavskog doma, obaviće Njegova svetost Patrijarh srpski Porfirije.

-Kao predsjednik Skupštine grada Bijeljina, a, prije svega, kao čovjek koji sa svojim porodicom živi u ovoj parohiji, želim da se zahvalim svim dobrim ljudima koji su se odazvali na donatorsko veče, ali i svima onima koji su do sada pomogli oko izgradnje ovog svetog hrama'', napisao je na svom fejsbuk profilu Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada Bijeljina.



Doantorsko veče je organizovano u svadbenom salonu ,,Monako'', a na poziv  Crkvenog odbora na ovu manifestaciju su se odazvali brojni dobortvori, privrednici, predstavnici političkog i javnog života Bijeljine.  Među prisutnima su bili i Čedomir Stojanović, poslanik iz Semberije u PS BiH, Nedeljko Ćorić, direktor ,,Auto – puteva'' RS, te Mirjana Orašanin, poslanik u NS RS.



Kako nezvanično saznajemo na donatorskoj večeri prikupljeno je 81.990 konvertibilnih maraka.