Najavljena javna rasprava o Studiji uticaja na životnu sredinu Centra za upravljanje otpadom Brčko distrikta BiH :: Semberija INFO ::

 

Najavljena javna rasprava o Studiji uticaja na životnu sredinu Centra za upravljanje otpadom Brčko distrikta BiH


Šef Odjeljenja za komunalne poslove najavio javnu raspravu o Studiji uticaja na životnu sredinu Centra za upravljanje otpadom Brčko distrikta BiH.
 
Šef Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Majazudin Vehabović na današnjoj konferenciji za medije istakao je da su započeti intenzivni radovi na izradi projektne dokumentacije za Centar za upravljanje otpadom u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine.
 
„Idejni projekat je završen, dobili smo dvije studije. Koristim priliku da pozovem sve građane Brčko distrikta BiH na javnu raspravu koja će se održati 26. februara 2024. godine u 13.00 časova u Domu kulture, gdje će imati priliku da iznesu svoja mišljenja, zapažanja i sugestije“, kazao je Vehabović.

Vehabović je naveo da je po završetku javne rasprave i dobijanja ekološke dozvole naredni korak izrada glavnog projekta.

„Da bi išli ka izradi glavnog projekta, prvo moramo izabrati konsultanta za izradu projektnog zadatka, nakon čega slijedi konkurs za izbor projektanta. Sljedeći korak je revizija i ukoliko ne bude primjedbi slijedi odobrenje za građenje“, istakao je Vehabović.
 
On je dodao da se Centar za upravljanje otpadom uveliko razlikuje od aktuelne deponije, čija će sanacija vrlo brzo započeti.
 
„Planirano je da ova deponija bude pod krovom, biće napravljen pristupni put, vodu smo doveli, dovodimo i struju i zbog toga neće ostavljati utisak da se radi o deponiji“, kazao je Vehabović naglasivši da su primijenjeni svi evropski standardi.
 
 
Vlada Brčko distrikta BiH - SEKTOR ZA INFORMISANjE