DAR ZA BOŽIĆ: U Ugljeviku podijeljeno po 150 KM za 247 porodica iz boračke populacije :: Semberija INFO ::

 

DAR ZA BOŽIĆ: U Ugljeviku podijeljeno po 150 KM za 247 porodica iz boračke populacije


Za Semberija info - Mladen Vasilić

Boračka organizacija Ugljevika zajedno sa opštinom Ugljevik dodijelila  je danas novčanu pomoć od 150 KM  za 247  porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida do šeste kategorije i nezaposlenih ratnih vojnih invalida  od sedme do desete kategorije u povodu nastupajućeg praznika Božića.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić rekao je da je za ovu namjenu iz opštinskog budžeta koji je namijenjen Boračkoj organizaciji ove opštine izdvojeno 37.050 KM te da je podrška boračkoj populaciji uoči Božića tradicija ove lokalne zajednice.



Perić je obraćajući se prisutnima na današnjem prijemu u Centru za kulturu poželio srećne novogodišnje praznike i Božić sa željom da ih prati dobro zdravlje, sreća, radost, novi uspjesi i blagodeti na svakom koraku.

-Dugujemo veliku zahvalanost svima onima koji su učinili veliku žrtvu tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata kako bi srpski narod živio u slobodi i sačuvao svoju teritoriju-rekao je Perić.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković izrazio je zadovoljstvo što se svake godine u povodu Božića dodjeljuje pomoć ovoj kategoriji društva.



-Na ovaj način pokazujemo da ove kategorije društva nisu zaboravljene a cilj i želja nam je da se u narednom periodu ovaj iznos povećava kao i broj onih koji dobijaju ovu materijalnu podršku-rekao je Marinković.

On je dodao da je u toku Odbrambeno-otadžbinskog rata iz opštine Ugljevik poginuo 301 borac VRS a njih 648 ih je ranjeno te da je Prva majevička brigada VRS brojala 3.500 Ugljevičana.

Majka dva poginula borca VRS Nada Janković zahvalila je na podršci istakavši da uvijek rukovodstvo opštine Ugljevik i Boračke organizacije Ugljevika ima razumijevanje za potrebe ove kategorije.