Svetosavska nagrada vaspitačici Dobrinki Perdan :: Semberija INFO ::

 

Svetosavska nagrada vaspitačici Dobrinki Perdan


Iz  JU Dječiji vrtić ,,Čika Jova Zmaj" potvrđeno je da je za izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja i zalaganja u radu sa djecom, iz JU Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina, vaspitačica Dobrinka Perdan nagrađena najvećim priznanjem u prosvjeti - Svetosavskom nagradom za radnu 2023/2024. godinu.
 
Dobrinka Perdan je vaspitačica koja svojom autentičnošću, kreativnošću, pozitivnom energijom plijeni i predstavlja nepresušni izvor ideja. Njen najveći kvalitet je osmijeh, ljubav i posvećenost svom poslu, prema djeci, roditeljima, a potvrda takvog rada su generacije koje je izvela na pravi put i djeca koja joj se do današnjeg dana vraćaju i sa radošću je posjećuju. Dobitnica je dva Priznanja Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske na javnom pozivu za izbor najboljeg didaktičkog rada. Inovativnost i kreativnost ispoljila je kroz niz uspješnih projekata. Tokom svoje dugogodišnje prakse učestvovala je na velikom broju seminara, obuka i edukacija. Predstavljala je rad Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ i svoje primjere dobre prakse u zemlji i u regionu. Više puta je svoje radove predstavljala na naučno-stručnim konferencijama međunarodnog karaktera. Dva puta nominovana u 10 najboljih praksi u kategoriji odgajateljice u predškolskom odgoju i obrazovanju, u organizaciji „Step by step“, te 2022. godine osvojila nagradu publike. Jedan je od vaspitača koji svojim velikim trudom, radom, zalaganjem i kreativnošću ostavlja dubok trag na djecu i roditelje. Posebnu pažnju u svom radu posvećuje inkluziji, djeci sa poteškoćama u razvoju koje uključuje u sve oblike rada, ali i darovitoj što se vidi po nagradama koje djeca osvajaju.

-Smatramo da je Svetosavsko priznanje potvrda njenog dugogodišnjeg inovativnog predanog rada, posvećenosti djeci, roditeljima, vrtiću i pečat za veliki doprinos i unapređenje kvaliteta rada predškolskog obrazovanja.
 
Sa velikim ponosom ističemo da je Svetosavskom nagradom, koju dodjeljuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, nagrađeno ukupno šest vaspitno-obrazovnih radnika iz naše Ustanove, što dokazuje visok kvalitet vaspitno-obrazovnog kadra. Moramo naglasiti i to da je JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ iz Bijeljine, jedini vrtić iz Republike Srpske koji je nagrađen sa šest ovih prestižnih priznanja'', naveo je direktor ovog vrtića Slaviša Vujanović.