Počela podjela paketa pomoći socijalno ugroženim porodicama :: Semberija INFO ::

 

Počela podjela paketa pomoći socijalno ugroženim porodicama


Povodom nastupajućih božićnih i novogodišnjih praznika, JU Centar za socijalni rad Bijeljina i Gradska organizacija Crvenog krsta Bijeljina , tradicionalno organizuju podjelu prehrambenih i higijenskih paketa socijalno ugroženom stanovništvu grada Bijeljina. Zajedničkom akcijom obezbijedili su 250 paketa za  najugroženije kategorije stanovišta, od kojih će 130 biti podijeljeno danas, a ostalih 120 sutra.



Miodrag Sofrenić, direktor JU Centra za socijalni rad  Bijeljina, istakao je da već 13 godina za redom realizuju ovu humanitarnu akciju u saradnji sa Crvenim krstom Bijeljina i ovom prilikom se zahvalio svim donatorima koji su imali mogućnost i razumijevanje, te im donirali finansijska sredstva za pakete.

-Za ovu akciju pripremili smo oko 250 paketa što je za nekih 20 odsto više nego prethodnih godina i nadam se da će i u narednim godinama ova akcija nastaviti živjeti u ovom ritmu i da socijalno ugroženi osjete neke ljepše trenutke u ove pretpraznične dane. Prije mjesec i po dana po običaju animirali sve potencijalne donatore i oni su se u tom periodu odazvali našem pozivu. Ove godine je to malo veći broj nego što je to bilo u prethodnim godinama i to nam je omogućilo da ovu akciju provedemo u nekom korektnom nivou. Vrijednost pojedninačnog paketa iznosi oko 80 konvertibilnih maraka i tu su uglavnom živote namirnice i sve ono što je potrebno jednoj porodici za egzistiranje“, kazao je Sofrenić.



Aleksandar Savić, sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina, rekao je da ove godine, nažalost, nisu uspjeli obezbijediti pečenice, s obzirom na cijenu, ali i nestašicu mesa, te istakao da su ove godine obezbijedili veći broj paketa.

-Donatori koji su u prethodnom periodu donirali pečenice, ovaj put su donirali novac da bi mi povećali broj paketa, što smo i uradili. Danas ćemo podijeliti oko 130 paketa, tu su naši vozači i radnici Centra za socijalni radi koji će po svojim mjesnim zajednicama dostaviti na kućnu adresu, a dio ćemo voziti u naše prostorije za korisnike koji dolaze kod nas. Sutra nastavljamo akciju, dakle do sutra će biti podijeljeno svih 250 paketa. Dokle god je društveno odgovornih firmi i donatora imam nadu da možemo nešto da uradimo, opstanemo, živimo i radimo. Bez njih sigurno ne bi mogli. Gledamo uvijek da dobiju drugi ljudi pakete, oni koji nisu dobili prethodni put, vodimo računa da ne budu jedni te isti ljudi, s obzirom da ih ima mnogo zaista. Ovih 250 paketa nije dovoljno.“, rekao je Savić i dodao da su i iz „Eko“ marketa donirali dodatnih 10 paketa pomoći.



Prehrambeni paketi pomoći ove godine sadrže osnovne životne namirnice, odnosno, 10 kilograma brašna, prašak za veš, higijenski proizvodi i prehrambeni artikli kao što su ulje, šećer, so, makarone, te začine, džem, sok...

(Semberija info)