Od drugog do 12. januara biće održana “Zimska liga u fudbalu” :: Semberija INFO ::

 

Od drugog do 12. januara biće održana “Zimska liga u fudbalu”


Gradska boračka organizacija, uz saradnju sa Opštinskim fudbalskim savezom i generalnim pokroviteljem, Gradskom upravom Bijeljina, i ove godine će, od drugog do 12. januara, organizovati popularni sportski turnir  - “Zimsku ligu u malom fudbalu”. 

Miodrag Stevanović, predsjednik Gradske boračke organizacije, kaže da je ova manifestacija već postala tradicionalna, jer se organizuje od 1994. godine, sa izuzetkom jedne godine u vrijeme pandemije virusa korona.

“Ovo je jedna od najmasovnijih i napopularnijih sportskih manifestacija u zimskom periodu u Bijeljini. Naš cilj je da ova manifestacija u vrijeme predstojećih praznika uistinu bude praznik fudbala, da što duže traje, jer se veliki broj sportista u Bijeljini bavi malim fudbalom i naš grad je po tome postao prepoznatljiv. Potrudićemo se da ovaj turnir organizujemo na najvišem nivou i da sportisti i publika desetak dana uživaju u fudbalskoj igri i sportskim nadmetanjima. Ovaj turnir je i humanitarnog karaktera, jer će u organizaciji turnira učestvovati i određeni broj ratnih vojnih invalida koji će za svoj rad dobiti određenu novčanu nagradu”, istakao je Miodrag Stevanović.

Radika Marić, rukovodilac takmičenja “Zimske lige u malom fudbalu”, kaže da je “Zimska liga u malom fudbalu” izuzetno dobro posjećena sportska manifestacija.

“Grad Bijeljina na svojoj teritoriji ima veliki broj sportskih organizacija i klubova. Ova manifestacija biće organizovana u svim kategorijama,  u seniorskoj kategoriji, na nivou fudbalskih klubova Područne i Opštinske fudbalske lige, kao i u svim selekcijama mlađih kategorija. I ove godine nagradni fond je na nivou prošlogodišnjeg, te se nadamo da ćemo u planiranih desetak dana uspješno organizovati ovu manifestaciju u Bijeljini. Pozivamo sve fudbalske klubove, seniorske ekipe, da uzmu učešće u “Zimskoj ligi u malom gfudbalu”. Mi ćemo, kao organizatori, učiniti sve da ova manifestacija protekne u fer i korektnom sportskom nadmetanju. Svake godine smo imali ekipe iz Srbije i FBiH na ovom takmičenju, jer je “Zimska liga” otvorena za sve takmičare iz regiona. Predstavljaće nam zadovoljstvo da imamo što više učesnika iz drugih opština. Nagradni fond je na nivou prošlogodišnjeg. U prošloj godini seniorska ekipa je osvojila oko deset hiljada KM, a tu su i nagrade za fudbalske klubove, pehari, medalje. Imamo novčane nagrade za omladinske selekcije, tako da nagradni fond ukupno iznosi oko 20.000 KM. Prošlogodišnji turnir je bio dobro posjećen. Tokom dana odigra se petnaest do dvadeset utakmica. Cijena ulaznice je simbolična i iznosi 2 KM. Zbog toga i imamo veliki broj posjetilaca na utakmicama”, kaže Marić, ističući da se utakmice odigravalu u sali Gimnazije. Prve utakmice počinju u devet sati ujutro, dok se posljednja dnevna utakmica odigrava u 21. sat naveče”, kaže Radika Marić.

(Semberija Info)