BIJELjINSKA OMLADINA PO 14. PUT POKAZALA HUMANOST :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINSKA OMLADINA PO 14. PUT POKAZALA HUMANOST


U prostorijama Centra za visoko obrazovanje u Bijeljini danas je realizovan završni dio humanitarne akcije „A zašto ja nemam svoj paketić“. Ovu tradicionalnu novogodišnju akciju kojom se obezbjeđuju paketići za bijeljinsku djecu već 14. godinu realizuju studenti iz Bijeljine u saradnji sa Studentskim parlamentom Univerziteta u Istočnom Sarajevu i članovima Bijeljinskog udruženja mladih „BUM“.



-Humanitarnu akciju „A zašto ja nemam svoj paketić“ organizovali su studenti Fakulteta poslovne ekonomije zatim Pedagoškog, Pravnog i Poljoprivrednog fakulteta te učenici Poljoprivredne i medicinske srednje škole iz Bijeljine. Zahvaljujemo se svim našim sponzorima i svim studentima i srednjoškolcima koji su volontirali tokom realizacije ovogodišnje akcije. Danas očekujemo oko 500 djece. Radi se o djeci iz socijalno ugroženih porodica, djeci sa smetnjama u razvoju i djeci iz višečlanih porodica koje imaju troje i više djece“, rekla je Maja Sekulić, koordinator ovogodišnje akcije.

Kao i prethodnih godina, značajan dio slatkiša koji sačinjavaju sadržaj danas podijeljenih paketića donirali su građani Bijeljine. Naime , u periodu od 12. do 17. decembra studenti i srednjoškolci su volontirali po bijeljinskim marketima, predstavljajući akciju i prikupljajući donacije naših građana. Za drugi dio sadržaja paketića pobrinuli su se tradicionalni sponzori ove humanitarne akcije.



-Pored velikog broja ispita koje polažu, naši studenti danas polažu jedan jako važan ispit a to je ispit iz humanosti. Ovom akcijom želimo poslati poruku svim ostalim studentima ali i svim ljudima u Republici Srpskoj da je važno biti human i uvijek biti na raspolaganju onima kojima je pomoć potrebna. Studentski parlament Univerziteta u Istočnom Sarajevu je organizovao slične akciju i u drugim gradovima u kojima ima svoje obrazovne institucije: Istočnom Sarajevu, Foči, Trebinju, Palama, Brčkom i Bijeljini. U Bijeljini su naše kolege sakupile oko 800 paketića koji će biti podijeljeni na području Bijeljine i još skoro 300 paketića koji će biti upućeni za djecu na Kosovu“, izjavio je Nikola Lapčević, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.
 
Semberija info