Gorska služba spasavanja - stanica Bijeljina obilježila dvije godine postojanja :: Semberija INFO ::

 

Gorska služba spasavanja - stanica Bijeljina obilježila dvije godine postojanja



U četvrtak 21. decembra Gorska služba spasavanja – stanica Bijeljina je obilježila dvije godine postojanja, a drugi rođendan je proslavljen organizacijom prigodnog koktela u Galeriji Centra za kulturu „Semberija“.

Osim koktela, pripadnici GSS – stanica Bijeljina će organizovati dobrovoljno davanje krvi u Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske – Služba Bijeljina, dok su za vrijeme samog koktela predstavljeni novi članovi stanice. 

​​

GSS Bijeljina je osnovana 23. decembra 2021. godine, sa ciljem da spriječi nesreće, spasava i pruža prvu pomoć unesrećenima na nepristupačnim terenima. Iako je ideja o osnivanju potekla od samo trojice entuzijasta, danas bijeljinska GSS broji oko 50 članova, a sve je više sugrađana koji su prepoznali rad stanice i koji pružaju konstantnu podršku ovoj organizaciji. 

Rođendanskom koktelu su prisustvovali samo članovi GSS Bijeljina i na istom su predstavljeni planovi za naredni period koji će podrazumijevati aktivnosti kroz koje će se unaprijediti rad stanice, a sve to sa ciljem kvalitetnije realizacije radnih zadataka. Jedna od tih aktivnosti će biti organizacija prikupljanja novčanih sredstava za nabavku terenskog vozila koje bi u mnogome olakšalo rad GSS – stanica Bijeljina, te njenim članovima omogućilo da u kriznim situacijama budu ekspeditivniji i ažurniji. 

Gorska služba spasavanja – stanica Bijeljina djeluje na području Bijeljine, Ugljevika i Lopara, ali njeni članovi nerijetko odlaze i u druge opštine i gradove kako bi pomogli onima koji se nađu u nevolji.