LOPARE: PROMOCIJA REALIZOVANIH PROJEKATA OMLADINSKE BANKE U 2023. GODINI :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: PROMOCIJA REALIZOVANIH PROJEKATA OMLADINSKE BANKE U 2023. GODINI


 
U Loparama je održana prezentacija realizovanih projekata Omladinske banke u saradnji sa Fondacijom Mozaik i opštinom Lopare.
U okviru projekata Omladinske banke Lopare u toku ove godine je realizovano 9 društveno korisnih projekata.
Ukupna vrijednost realizovanih projekata iznosila je oko 25.000 KM. U navedenu sumu su bili uključeni i doprinosi grupa iz zajednice, kao i finansijska sredstva koja su zajednički obezbijedili opština Lopare i Fondacija Mozaik.
Promociji projekata su prisustvovali načelnik opštine Lopare Rado Savić, direktor programa Omladinske banke BiH Željko Pauković, koordinatorka programa Omladinske banke BiH Helena Kreća, predsjednica Omladinske banke Lopare Željka Savić, kao i predstavnici neformalnih grupa mladih čiji su projekti realizovani.
„Projekti Omladinske banke su dobar način kroz koji se mladi ljudi naše zajednice bore za stvaranje boljih uslova života na području opštine Lopare. Ovo je zaista dobar pokazatelj da mladi svoje ideje mogu pretvoriti u djelo kada su u pitanju društveno korisne aktivnosti“, rekao je načelnik opštine Lopare Rado Savić.
Koordinatorka programa Omladinske BiH Helena Kreća je izjavila da navedena banka već dvanaest godina uspješno sarađuje sa opštinom Lopare, te da je u proteklom periodu realizovano 88 društveno korisnih projekata i pokrenuta su dva mikrobiznisa.
Ona je dodala da je i ove godine bilo zadovoljstvo sarađivati sa omladincima iz opštine Lopare koji se kroz zajedničke i korisne projekte bore za lokalnu zajednicu i da će se saradnja nastaviti.
Projekti koji su realizovani su uređenje igrališta u Peljavama, oprema za Etno hor Lopare, Uređenje doma na Građevini, izrada geografske monografije opštine Lopare, sportska oprema za Srednju školu u Loparama i drugi.