Uoči krsne slave opštine Ugljevik: Parastos za junake :: Semberija INFO ::

 

Uoči krsne slave opštine Ugljevik: Parastos za junake


Na gradskom trgu u Ugljeviku, večeras je uoči slave ove opštine - Svete Petke Paraskeve služen  parastos za 301 poginulog borca Vojske Republike Srpske iz ovoga kraja.

Poštu poginulim borcima odali su porodice, saborci, predstavnici lokalne vlasti, Boračke organizacije Republike Srpke, lokalne Boračke organizacije, ove opštine, Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, Policijske stanice Ugljevik i Rudnika i termoelektrane Ugljevik i gosti.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić rekao je da su poginuli borci Vojske Republike Srpske bili najhrabriji među svim borcima te da su najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske.

-Imamo obavezu da čuvamo ono za šta su oni najzaslužniji a to je Republika Srpska i na takava način ispunjavamo obavezu prema njima, sebi ali i prema budućim generacijama-rekao je Ostojić.

Molitvenom skupu prisustvovao je i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić koji je istakao da je njegovanje sjećanja na poginule borce VRS obaveza svih koji danas žive u miru i slobodi za koje su oni dali svoje živote.

-Opština Ugljevik veoma vodi računa o stanju boračke populacije. Ponosni smo jer je dosta urađeno po pitanju stambenog rješavanja porodica poginulih boraca i invalida rata-rekao je Perić.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Jovan Marinković rekao je da slava, uvijek započinje sjećanjem na one koji su dali živote za slobodu srpskog naroda i Republiku Srpsku.

-Za stvaranje Srpske i slobodu srpkog naroda iz opštine Ugljevik život je dao 301 poginuli borac a 648 ih je ranjeno-naveo je Marinković.