NASTAVLjENI RADOVI NA BUSIJI :: Semberija INFO ::

 

NASTAVLjENI RADOVI NA BUSIJI


Budući turistički kompleks Busija na Majevici, čija je izgradnja u toku, dobija obrise mjesta koje će biti veoma atraktivno za posjetioce, danas su obišli investitor Svetozar Ostojić i načelnik opštine Lopare Rado Savić.

Svetozar Ostojić, vlasnik firme /Green hills/ koja je investitor izgradnje pomenutog kompleksa kaže da je u radove ove godine uloženo oko 170 000 KM.

“Radili smo na putu koji vodi od magistralnog puta Bijeljina – Tuzla do kompleksa Busija”, rekao je Ostojić.
On je naveo da su na navedenoj dionici sanirani svi odroni, preusmjerene podzemne vode, uređeni kanali i odvodi i posut tucanik na mjestima gdje je to bilo potrebno, te da su u samom kompleksu sanirana dva klizišta u dijelu gdje je jezero i ski staza.

“Jezero se polako puni vodom, a ski staza je zatravila i trebaće joj još godinu dana da bude kompaktna, a naredne godine ćemo praviti infrastrukturu u samom kompleksu vodu, struju, puteve po obuhvatu zoning plana, nekoliko vikendica i uraditi temelje glavnog restorana”, saopštio je Ostojić.

Rado Savić, načelnik opštine Lopare je izrazio zadovoljstvo nastavkom radova od strane investitora Ostojića, uprkos velikim poteškoćama izazvanim požarom koji je investitor imao ove godine na firmi u Bijeljini, što je usporilo radove na Busiji.

On je izrazio nadu da će se kapaciteti Busije i benefiti koje će kompleks donijeti uskoro osjetiti, te u vezi s tim pružio punu podršku, u ime lokalne zajednice, ovom projektu.