Nagrađene najljepše fotografije Ugljevika: Teodora Vidaković pobjednik konkursa :: Semberija INFO ::

 

Nagrađene najljepše fotografije Ugljevika: Teodora Vidaković pobjednik konkursa


U opštini Ugljevik danas je nagrađeno pet najljepših fotografija u okviru konkursa Turističke organizacije Ugljevika u čast slavskih svečanosti Svete Petke Parskeve.

Teodori Vidaković iz Ugljevika koja je pobijedila u konkurenciji 31 takmičara, načelnik Ugljevika Vasilije Perić uručio je prvu nagradu od 300 KM.

-Fotografijom se bavim duži vremenski period, i to je krenulo kao hobi, a onda već prešlo u posao-rekla je Vidakovićeva.

Ona je dodala da u svakoj fotografiji vidi priču i posebnost.

-Pobjednička fotografija je nastala slučajno na šetalištu prema Termoelektrani “Ugljevik”-navela je Vidakovićeva.

Perić je izrazio zadovoljstvo ljepotom ugljevičkog kraja kroz fotografiju.

-Naša želja je da na ovaj način promovišemo naš Ugljevik. Sve ove fotografije imaju posebnu umjetničku vrijednost-rekao je Perić i najavio dalju podršku ovakvim i sličnim akcijama u cilju afirmacije podmajevičkog kraja.

Direktor Turističke organizacije Ugljevika Dragan Đokić rekao je da je ukupno u konkursu za najljepšu fotografiju učestvovao 31 takmičar koje je ocijenjivala stručna komisija.

-Bilo je jako teško odabrati najljepšu fotografiju obzirom da su sve fotografije lijepe i zaslužuju nagrade-rekao je Đokić.

Po uzoru na ovaj konkurs prema Đokićevim riječima, Turistička organizacija Republike Srpske zajedno sa ministarstvom turizma i trgovine Srpske raspisali su svoj konkurs koji traje do 3 decembra za najljepšu fotografiju Republike Srpske.

Đokić je pozvao Ugljevičane starije od 15 godina da učestvuju na ovom konkursu i šalju fotografije iz podmajevičkog kraja.

Nakon prijema nagrađeni, članovi komisije zajedno sa Perićem, zamjenikom načelnika Vanjom Zekić, predsjednikom Skupštine opštine Ugljevik Zoranom Lazićem i načelnicom opštinskog Odjeljenja za finansije Ružom Jović pogledali svu sve fotografije koje su bile dostavljena na konkurs.