Bijeljina osnovcima Srpske poklanja udžbenike :: Semberija INFO ::

 

Bijeljina osnovcima Srpske poklanja udžbenike

Danas je iz Bijeljine krenuo kombi sa udžbenicima za učenike osnovnih škola  iz Pilice, Kozluka, Čelopeka, Zvornika, Bratunca i Šekovića, dok su u toku jučerašnjeg dana knjige dobili osnovci iz Lopara, Koraja i Priboja.
Tokom sljedeće sedmice udžbenici iz Bijeljine biće dostavljeni u Miliće, Vlasenicu, Sokolac, Berkoviće i u Oštru Luku. Ukupno, 655 kompleta biće podjeljeno dok je veliki broj još uvijek na stanju.

Ljubiša Stanišić, šef Odjeljenja za društvene djelatnosti ovim putem pozvao je sve roditelje, direktore osnovnih škola kao i predstavnike lokalnih zajednica koji do danas nisu iskazali potrebu, a imaju je, da se prijave radi isporuka udžbenika.



-Grad Bijeljina je je grad koji je otvorio ruke za distribuciju polovnih udžbenika svim lokalnim zajednicama.  Ovim putem pozvao bih sve koji imaju potrebu za udžbenicima da se obrate Odjeljenju za društvene djelatnosti Grada Bijeljina za dobijanje istih. Prijaviti se mogu putem mejla Odjeljenja za društvene djelatnosti, [email protected], kao i na broj telefona 055/ 233 – 154. Potrebno je samo da nam jave koliko im je komlpeta udžbenika potrebno i za koje razrede, a naši vrijedni zaposleni će to spremiti i dostaviti na adresu, kao i do sada“, poručio je Stanišić.

Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine istakao je da će i naredne godine nastaviti sa istom praksom da djeca Bijeljine šalju poklone, odnosno komplete udžbenika osnovcima iz drugih lokalnih zajednica.



-Ovo sve radimo sa jednim ciljem, a to je da imamo što pristupačnije obrazovanje u smislu što manjih troškova koji opterećuju kućni budžet. Veoma je važno da se ulagajući u obrazovanje i dalje trudimo  po pitanju broja stipendija, školskog pribora, udžbenika, kao i didaktičkog materijala za škole. Cilj nam je da nivo kvaliteta nastave iz godine u godinu bude na  višim nivoima, a sve to možemo postići zajedno u koordinaciji sa Odjeljenjem za društvene djelatnosti Gradske uprave. Sve što se tiče ulaganja u obrazovanje strateški bi trebalo da radi Ministarstvo prosvjete i kulture RS, ali mi smo u našoj Bijeljini zauzeli stav da su djeca blago našeg grada i iz tog razloga smo započeli ovu  praksu  koja je drugačija nego u prethodon periodu“,naglasio je za „Semberija info“ ggradonačelnik Petrović i dodao da će u toku današnjeg dana biti potpisan ugovor o  nabavci udžbenika za učenike osnovnih škola na području grada Bijeljina.

Semberija info