Dodjeljeni sertifikati za učesnike projekta „Korporativni veb identitet privrede“ :: Semberija INFO ::

 

Dodjeljeni sertifikati za učesnike projekta „Korporativni veb identitet privrede“


U prostorijama Inovacionog centra za održivi razvoj-Incor u Bijeljini, danas su dodjeljeni  sertifikati za učesnike projekta „Korporativni veb identitet privrede“, koji su realizovali Područna privredna komora Bijeljina, Fakultet poslovne ekonomije Bijeljina i Grad Bijeljina – Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije.

Slavica Marković, direktorica Područne privredne komore Bijeljina, kazala je da su pregledom njihovih baza podataka privrednih društava koja posluju na području grada Bijeljina uvidjeli da od 900 privrednih društava, čak 30 odsto ne posjeduju internet stranice.



-Ovo je vrijeme kada je digitalizacija broj jedan u privrednom svijetu i jako je značajno da sva privredna društva budu uključena u digitalizaciju. Ovo je jedan korak koje su firme u zapadnoj Evropi počinjale da rade prije 20 ili 30 godina. Nažalost, kod nas postoje privredna društva koja nemaju internet stranicu i mi smo željeli da im kroz ovaj projekat pružimo mogućnost da oni dobiju svoje u saradnji sa Gradskom upravom - Odsjekom za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije i Fakultetom poslovne ekonomije. Sva privredna društva koja su registrovana ne moraju da posjeduju internet stranicu, ali za pojedina je jako značajno jer će im to pomoći da unaprijede svoje poslovanje  ukoliko rade na povećanju svoje vidljivosti. Mi smo kao Područna privredna komora pokušali da uvežemo privredu, akademsku zajednicu i lokalnu upravu što je jedan od važnijih rezultata ovog projekta. Naša saradnja već duže vrijeme traje u korist svih nas i radi se na unapređenju poslovnog okruženja u našem gradu. Projekat je finansiran sredstavima Područne privredne komore Bijeljina, Fakulteta poslovne ekonomije i Gradske uprave Grada Bijeljina“, istakla je Markovićeva i dodala da se za ovaj projekat prijavilo oko 10 – ak privrednih društava, te  izrazila nadu da će se za naredne pozive koje planiraju biti više prijavljenih.
 
Profesor dr Vesna Petrović, dekan Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina, rekla je da je u ovom projektu učestvovalo 27 studenta četvrte godine studija na Fakultetu poslovne ekonomije Bijeljina sa sva tri smjera.
 
-U okviru predmeta elektronsko poslovanje studenti su cijeli ljetni semestar u okviru vježbi uz predavanja imali priliku da izrađuju veb sajtove kompanija koje su se prijavile na ovaj poziv. Moram istaći da je studentima ovo izuzetna prilika da spoje teorijska znanja u okviru vježbi i da ih na praktičan način primjene i pomognu privrednim subjektima. Ovo je najbolji način da se poveže akademska zajednica, privredni subjekti i Grad Bijeljina“ kazala je Petrovićeva i dodala da će studenti koji su učestvovali u projektu u okviru dodatka diplomi dobiti dodatne bodove, odnosno aktivnost za učešće na ovom projektu.


 
Radoslav Ostojić, savjetnik gradonačelnika Bijeljine kazao je da je ovo simboličan način da se pokaže, da se kroz dodatne alate može predstaviti privreda.

- Oni koji nemaju veb sajt mogli su se prijaviti na ovaj poziv i u saradnji sa studentima izraditi kako bi ono što oni rade bolje ponudili tržištu. Vidjećemo da ove pozive u nekom budućem periodu ponovimo“, rekao je Ostojić.
 
Stefan Trifković, student Fakulteta poslovne ekonomije rekao je da je veoma zadovoljan svojim projektom, te da je pravio internet stranicu za Crveni krst Bijeljina.
 
Aleksandar Savić, sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina, kazao je da iako nisu privredno društvo nego humanitarna organizacija imali su priliku da dobiju besplatnu internet stranicu.

-Ovaj sajt će nam pomoći da javnosti predstavimo naše akcije i sve šta mi radimo. Mislim da ćemo preko sajta doprijeti do šire javnosti, dijaspore i ljudi koji su otišli sa ovih prostora, a žele da pomognu“, zaključio je Savić.
 
(Semberija info)