Perić: Ugljevik prednjači u rješavanju stambenog pitanja boračke populacije :: Semberija INFO ::

 

Perić: Ugljevik prednjači u rješavanju stambenog pitanja boračke populacije


Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić uručili su danas rješenja o dodjeli stanova u ovoj podmajevičkoj opštini za četiri porodice poginulih boraca i ratnog vojnog invalida.

Ministar i načelnik rješenja i ključeve su uručili u sali Skupštine opštine Ugljevik, nakon čega su i posjetili dodijeljene stanove u Ulici srpske sloge.



Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić izjavio je  da će se resorno ministartvo usredsrediti na to da svakim danom poboljšava stanje u boračkoj populaciji, porodicama poginulih i ratnim vojnim invalidima.

„Mislim da iz dana u dan postižemo određene rezultate i da vidimo zadovoljstvo kod ljudi na terenu kada se završe akcije poput današnje dodjele pet stanova u Ugljeviku za boračku populaciju“, rekao je Egić novinarima.

Prema njegovim riječima, lokalne zajednice obezbjeđuju infrastrukturu i dozvole, a Vlada Republike Srpske finansira izgradnju stambenih jedinica.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić izjavio je da ova opština prednjači u rješavanju stambenog pitanja porodica poginulih boraca i invalida rata u odnosu na druge lokalne zajednice u Republici Srpskoj.  



„Na ovaj način brinemo o porodicama onih čiji su članovi dali najviše za Republiku  Srpsku a koji su doprinjeli da danas živimo na ovim prostorima u miru i slobodi. Naša je dužnost i obaveza da izražamo i zahvalnost i poštovanje porodicama poginulih a svakako i da ih pomažemo u skladu sa svojim mogućnostima“, rekao je Perić.

Prema njegovim riječima, u Ugljeviku je do sada obezbijeđeno 180 stambenih jedinica za boračku populaciju. 
Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić i predsjednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković prisustvovali su uručenju rješenja i ključeva stambenih jedinica zajedno sa  predsjednikom Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Isidorom Graorac.

Gordana Radovanović jedna je od pet porodica u Ugljeviku koje su danas dobile rješenje o dodjeli stana, ona je dijete poginulog borca, nema ni drugog roditelja, nema nikakvu nepokretnost.

„Ovo je jedini sigurni dom za mene“, rekla je ona novinarima.