Okrugli sto: Izazovi odgoja i obrazovanja u savremenom društvu :: Semberija INFO ::

 

Okrugli sto: Izazovi odgoja i obrazovanja u savremenom društvu


Danas će u Bijeljini biti održan okrugli sto ,,Izazovi odgoja i obrazovanja u savremenom društvu“, koji organizuje Helsinški parlament građana Banjaluka, u saradnji sa Fondacijom ,,Lara”.

Okrugli sto će biti održan u hotelu ,,Drina“ u Bijeljini sa početkom u 18 časova. Okrugli sto ,,Izazovi odgoja i obrazovanja u savremenom društvu" ima za cilj razmjenu mišljenja stručne javnosti o izazovima modernog doba na odgoj djece i mladih, sa posebnim fokusom na vršnjačko nasilje i otuđenost, kao i nedostatak empatije među djecom i mladima.
 
Uvodničari će biti Oleg Grubač, psihijatar u Centru za mentalno zdravlje, Doma zdravlja Bijeljina, Angelina Perić, psiholog u srednjoj Ekonomskoj školi u Bijeljini i profesor dr Tatjana Marić, Filozofski fakultet Univerziteta u Banjaluci.
 
Okupljena stručna javnost (psiholozi, školski pedagozi, predstavnici obrazovnih institucija, nevladinih organizacija koji rade sa mladima i djecom, itd.) će tokom rasprave imati priliku razmijeniti mišljenje, te napraviti konkretne prijedloge za zagovaranje prema nadležnim institucijama kako bi se minimizirali negativni efekti porasta vršnjačkog nasilja i nedostatka empatije među djecom i mladima.