Zlatan Lazarević na slobodi :: Semberija INFO ::

 

Zlatan Lazarević na slobodi


Kako saznaje portal Dešavanja u Bijeljini u slučaju „Agrarni fond“ Okružno tužilaštvo Bijeljina je, na upravo završenom ročistu, dalo prijedlog za pritvor u periodu od 30 dana za Zlatana Lazarevića, direktora Agrarnog fonda Bijeljina.

Kako smo informisani, u obrazloženju se navodi da je pritvor predložen iz razloga što se smatra da će Lazarević ponoviti djelo za koje ga terete.

Razmatrajući prijedlog Tužilastva, dežurni sudija Okružnog suda u Bijeljini je iz više razloga odbio prijedlog Tuzilaštva, te je Lazarević pušten na slobodu, saznaju Dešavanja u Bijeljini.

Konačno je poznat i tačan razlog privođenja, Tužilaštvo u Bijeljini smatra da je Zlatan Lazarević, kao direktor „Agrarnog fonda“, zloupotrebio službeni položaj kada je uputio zahtjev Kompenzacionom fondu Republike Srpske, u kojem je za ruralni razvoj semberskih sela od istog zatražio 3.000.000 KM.

Podsjećamo da je Kompenzacioni fond pozitivno odgovorio na zahtjev „Agrarnog fonda“ Bijeljina, te uplatio sredstva u tom iznosu, a ona su i utrošena u tražene namjene.

(Dešavanja u Bijeljini)