MJESNA ZAJEDNICA JANjA: VODA SE POVLAČI, ALI NE I STRAH :: Semberija INFO ::

 

MJESNA ZAJEDNICA JANjA: VODA SE POVLAČI, ALI NE I STRAH


Jaka kiša koja je satima padala tokom proteklog dana i noći, zabrinula je sve građane, jer su još uvijek svježa sjećanja od katastrofalnih poplava 2014. godine. Stanovništvo Mjesne zajednice Janja i Novog naselja Janja, noć su proveli bez sna i u strahu šta ih čeka kad svane. Nevresa Delić iz Gornje mahale u Janji kaže da sna nije bilo.



- Sna na oči nije bilo od straha da se ne ponove one strašne poplave kad nam je bilo sve bilo uništeno od vode. Podrum mi je poplavljen, a u podrumu nam je sav alat, mašine i šporet. Nadam se da neće potrajati ovo zlo što nas je ponovo snašlo i da će se voda povući”, kaže Nevresa Delić. Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Janja Radislav Borovčanin kaže da je danas stanje bolje u odnosu na proteklu noć.



- Voda se iz Ulice dr Hamdije Čemerlića povlači i ide u korito rijeke Janje, koja za sad dobro prima količinu vode. Dobro je da je vodostaj rijeke Drine mali i očekujemo da će sve proći već većih posljedica”, kaže Borovčanin. On je pojasnio da se voda izlila u dijelu Janje u Gornjoj mahali, te da je krenula prema kućama.

- Mi smo se odmah organizovali, postavljene su vreće pijeska da voda ne uđe u kuće”, kaže Borovčanin i dodaje da je putna komunikacija sa Novim naseljem Janja neprohodna, jer se izlila voda na kanalima.



- Prohodna je samo putna komunikacija obilaznicom, jer su začepljena dva kanala, ali ekipe Voda Republlike Srpske su već stupili u akciju kako bi to riješili”, kaže Borovčanin. Veliki broj mještana Janje sa strahom prati stanje i sa rijekom Janjom, a sa nadom da neće, kako kažu, “liti kao iz kabla”, gledaju u nebo. 


Semberija info - O. Stjepanović