RAZVOJNA AGENCIJA: ZA PODRŠKU PRIVREDNIM SUBJEKTIMA 400.000 KM :: Semberija INFO ::

 

RAZVOJNA AGENCIJA: ZA PODRŠKU PRIVREDNIM SUBJEKTIMA 400.000 KM


Razvojna agencija Grada Bijeljina, predstavila je danas program rada za 2023.godinu, mjere podrške poslovnim subjektima, kao i uslove prijave za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava.

Marko Vlačić, direktor Razvojne agencije Grada Bijeljina, naveo je da planirana sredstva, za podršku privrednim subjektima u ovoj godini, iznose 400.000 KM.



-Previđenim programom rada Agencije, pružiće se dvije vrste podrške malim i srednjim preduzećima, finansijska i nefinansijska. Finansijska podrška  će se usmjeriti na podsticaje,  a ove godine, program rada  će  biti usmjeren ka podsticaju razvoja novoosnovanih preduzeća, podsticaju  razvoja postojećih malih preduzeća  i podsticaju  razvoja preduzetništva. Kroz program rada, biće sprovedeno pet javnih poziva,  putem kojih će biti dodjeljeno 400.000 KM”, najavio je Vlačić.



Vlačić je ovom prilikom  naglasio  i  da će Agencija ponovo raditi na programu samozapošljavanja mladih do 35 godina, što se u prethodnom periodu pokazalo kao dobar faktor pomoći mladim preduzetnicima. Za taj Javni poziv,  predviđena su sredstva u iznosu od 100.000 KM.

Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine Grada Bijeljina, istakao je da  je iznos sredstava, koji je najmjenjen za mala i srednja preduzeća, višestruko povećan u odnosu na prethodne godine.



-Kada sam bio opozicioni odbornik, tada je u Razvojnoj agenciji, iznos od 130.000 KM bio predviđen za plate, a 80.000 KM za podsticaje preduzetništva. U ovom mandatu Skupštine Grada, iznosi su višestruko povećani, te danas imamo situaciju da 400.000 KM prolazi kroz pet različitih Javnih poziva koje dodjelimo našim preduzetnicima  i  privrednicima koji pripadaju malim i srednjim preduzećima“, rekao je Đurđević.

Semberija info