“O BUDUĆIM PROJEKTIMA” Načelnik Ugljevika Perić sa potpredsjednikom Republike Srpske Durakovićem :: Semberija INFO ::

 

“O BUDUĆIM PROJEKTIMA” Načelnik Ugljevika Perić sa potpredsjednikom Republike Srpske Durakovićem


Potrpedsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković posjetio je danas opštinu Ugljevik i razgovarao sa načelnikom ove opštine Vasilijem Perićem o saradnji na daljim infrastrukturnim projektima lokalne i republičke vlasti.

Duraković je najavio podršku projektima u ovoj podmajevičkoj opštini i pohvalio rad rukovodstva ove  lokalne zajednice.

-Zajedno sa kabinetom predsjednika Republike Srpske institiraćemo kod novoizabranih ministara u Vladi Republike Srpske na razvojim projektima kada je riječ o infrastrukturi, a prevashodno putnoj infrastrukturi i razvoju turizma. Jedan od ciljeva jeste da se zajedno sa Vladom Federacije BiH radi na uspostavljanju međuentitetskog fonda-rekao je Duraković.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić istakao je da je razgovarano o važnim temama koji se tiču poboljšanja života građana ove opštine.

-U Ugljeviku je u prethodnom periodu dosta urađeno kada je riječ o infrastrukturi, lokalnim putevima, vododosnabdijevanju, podsticajima privredi i poljoprivredi, pitanju stambenog rješavanja kao i svih onih projekta koji su poboljšali kvalitet života svih građana -rekao je Perić.

On je dodao da je potrebno da se radi na daljoj modernizaciji sistema za odsumporavanje Termoelektrane “Ugljevik” kako bi još bolje funkcionisao u budućem periodu.

Duraković je posjetio firmu “Euro bau”, stolariju “Valjevac” kao i poljoprivrednika i farmera Fikreta Mehmedbegovića iz Srednje Trnove.