GARDA „PANTERI“ I SRS „9. JANUAR“ POLOŽILI VIJENCE NA SPOMENIK U CENTRU BIJELjINE :: Semberija INFO ::

 

GARDA „PANTERI“ I SRS „9. JANUAR“ POLOŽILI VIJENCE NA SPOMENIK U CENTRU BIJELjINE


Vrijeme prolazi, ali ne zaboravljamo današnji dan, dan je kad je, prije 30 godina,  počela odbrana srpskih ognjišta na području Bijeljine i gradnja temelja Republike Srpske“, rekli su predstavnici Srpske radikalne stranke „9. januar“ i Garde „Panteri“, koji su zajedno odali počast poginulim saborcima i položili vijence ispred spomenika na Trgu kralja Petra prvog Karađorđevića.



- Ponosni smo na ono što smo učinili, što smo zaštitili i odbranili svoj narod, jer da se nismo stavili u službu svog naroda, Bijeljina ne bi bila kakva danas jeste“, rekao je Mirko Blagojević, predsjednik SRS „9. januar“. On je naglasio da pripadnici ove stranke nikad neće zaboraviti poginule, ali i preminule saborce, te da će uvijek obilježavati ovaj dan. 

- Cilj nam je da ovaj, koji danas obilježavamo skromno, postane istorijski dan. Mi nismo željeli rat, ali nismo mogli dozvoliti ni postavljanaje barikada po gradu i ugrožavanje srspskog stanovništva“,  rekao je Blagojević.

Predsjednik Udruženja veterana Garde „Panteri“ Petar Cvijetinović, je izjavio da su prije polaganja vijenca ispred spomenika na Trgu kralja Petra prvog Karađorđevića, u čast poginulih saboraca, prethodno bili u Kovačićima, gdje je sahranjen komandant Garde „Panteri“ Ljubiša Savić Mauzer i odali dužnu počast.

- Ljubiša Savić Mauzer je bio ratni šef kriznog štaba kad je Bijeljina odbranjena, na današnji dan 1992. godine i mi to ne možemo i ne smijemo zaboraviti, a to očekujemo i od svih struktura vlasti u Bijeljini. Zahvaljujući ljudima koji su se stavili u zaštitu svog naroda i svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske, danas živimo u miru i slobodi i naša je obaveza da to prenosimo sa koljena na koljeno“; rekao je Cvijetinović.


​Semberija info - O. Stjepanović