Volonteri Let's Do It BiH iz Bijeljine su obilježili Svjetski dan zaštite životne sredine :: Semberija INFO ::

 

Volonteri Let's Do It BiH iz Bijeljine su obilježili Svjetski dan zaštite životne sredine


Grupa volontera iz Bijeljine je pokazala djelima da bez obzira na prepreke koje su ih zadesile i nepristupačnost terena mogu i žele da daju svoj doprinos očuvanju  životne sredine, te je na taj način obilježila ovaj značajan datum.

Akcija čišćenja se održala na ulazu u vikend naselje Amajlije, ispod mosta. Ovom prilikom apelujemo na sva lica da ne bacaju smeće na nepredviđenim mjestima i ne stvaraju divlje deponije. 



Ovo je još jedna u nizu akcija volontera #letsdoitbih iz Bijeljine i ovom prilikom je preko 100 komada vreća od 80 l izvučeno sa ovog mjesta, zajedno sa dosta automobilskih guma, plastičnih stolica i ostalog smeća.

Cilj Svjetskog dana zaštite okoliša koji se svake godine obilježava u 140 zemalja svijeta, je istaknuti glavne ekološke probleme u našoj životnoj sredini, kao i inspirisati ljude na preuzimanje odgovornosti za stanje našeg okruženja i prirode.
 
Mi smo današnjim akcijama motivisali naše sugrađane na konkretne aktivnosti doprinosa našoj okolini, ali i ovom akcijom napravili uvertiru u akcije čišćenja koje nas očekuju u septembru povodom Svjetskog dana čišćenja.

Helena Stojić, volonter ispred Let's Do It BiH za Bijeljinu