URUČENA PRIZNANjA NAJISTAKNUTIJIM VOLONTERIMA U 2020. GODINI :: Semberija INFO ::

 

URUČENA PRIZNANjA NAJISTAKNUTIJIM VOLONTERIMA U 2020. GODINI


Povodom Međunarodnog dana volontera predstavnici Grada Bijeljina danas su uručili priznanja najistaknutijim volonterima u 2020. godini.

Nagradu Grada Bijeljina za volonterski aktivizam dobili su Dejana Brestovac, Dragan Brestovac, Aleksandar Pandurević, Stevica Tešić i Elena Maksimović.

Zahvalnice volonteru/organizatoru volontiranja dobili su Danilo Simić, Cvija Mišić, Violeta Mrkaljević, Savjet učenika JU Ekonomska škola Bijeljina i UREM „Siguran korak“ Bijeljina.



Šef odsjeka za obrazovanje i nauku, nevladine organizacije, omladinu i porodičnu zaštitu Grada Bijeljina Ljubica Mlađenović podsjetila je da Gradska uprava desetu godinu zaredom dodjeljuje priznanja za volonterski aktivizam.

„Kada je počela pandemija koronavirusa grad je osnovao kol centar koji je pomagao zaraženim građanima koji nisu bili u mogućnosti da se samostalno snabdiju osnovnim namjernicama ili lijekovima. Na samom početku bilo je prijavljeno oko 80 volontera, a samo njih par je ostalo sa nama do poslednjeg dana. Na taj način pokazali su svoju humanost i dobročinstvo na djelu i samim tim su danas zasluženo dobili nagrade i zahvalnice“, rekla je Mlađenovićeva.

Aleksandar Pandurević, volonter koji je volontirao u koordinaciji sa Gradskim štabom i Civilnom zaštitom od početka pandemije, rekao je da mu ovo nije prvi put da volontira, s obzirom da je prvi put volontirao 2014. godine za vrijeme poplava koje su zadesile Bijeljinu i okolinu.

„Smatram da je to bila moja dužnost i obaveza kao građanina, ali u isto vrijeme čast i zadovoljstvo da pomognem svojim sugrađanima. Uvijek sam se rado odazivao ovim akcijama, a rado ću se odazvati i u budućnosti“, rekao je Pandurević.

Semberija info