Volkswagen predstavio novi Passat: Nova luksuzna limuzina predstavljena u Kini, Evropi nedostupna /VIDEO/ :: Semberija INFO ::

 

Volkswagen predstavio novi Passat: Nova luksuzna limuzina predstavljena u Kini, Evropi nedostupna /VIDEO/


FOTO: Wolkswagen
Volkswagen Passat jedan je od popularnijih modela na našim prostorima. U Evropi je dostupan samo kao karavan, ali je u Kini upravo predstavljen Passat Pro, limuzinska verzija ovog modela srednje klase.

Passat Pro svojim gabaritima i opremom ide i prema premium klasi, jer nije samo limuzina, već ima i duži međuosovinski razmak u poređenju sa evropskim Passatom Variant modelom, kao i premium materijale u kabini.

Čini se da su se vremena promijenila, pa sada veliki evropski brendovi zbog unosnog tržišta sa više od milijardu ljudi sve svoje najbolje adute bacaju u Kinu.

Passat Pro je plod saradnje kineskog SAIC-a i Volkswagena. Prednji dio isti je kao na evropskom modelu, ali bok i zadnji kraj su drugačiji.
 
VW Passat Pro dugačak je 5.006 mm, odnosno 89 mm je duži od evropskog karavana i ima tri cm veći međuosovinski razmak.

Unutrašnjost je digitalizovana, a tu je i novi ekran za suvozača, dok Passat Pro ima i nova sjedišta sa "osjećajem oblaka". Ova sjedišta su električno podesiva i nude funkcije ventilacije, grijanja i masaže u oba reda.

Limuzinu pokreće 2,0-litarski TSI benzinski motor sa turbopunjačem sa 220 KS i 350 Nm obrtnog momenta. Ugrađen je i sedmostepeni automatski mjenjač, a pominje se i osnovni 1,5 TSI model sa 160 KS. Nažalost, za sada nema nikakvih najava da će doći  na evropsko tržište.


(B92)