Alkaras razočaran: Biće teško da godinu završim prvi :: Semberija INFO ::

 

Alkaras razočaran: Biće teško da godinu završim prvi


FOTO: TANJUG
Španski teniser Karlos Alkaras svjestan je da je trka za vrh ATP liste na kraju godine dodatno otežana nakon poraza u Šangaju.

Trenutno drugi igrač svijeta je poražen najpre u Pekingu u duelu protiv Janika Sinera, dok je ovog puta bolji bio Grigor Dimitrov.

Bugarski teniser je slavio u tri seta rezultatom 5:7, 6:2, 6:4.

„Istina je da mislim da je igrao veoma dobro. Bio je na višem nivou u odnosu na mečeve koje smo igrali ranije. Nije imao padove. Mislio sam da će se meč odvijati drugačije poslije prvog seta, koji je bio jako težak za njega. Napravio sam neke greške koje nisu bile značajne na početku drugog seta, ali nije mi dopustio da se vratim u meč. Pokušao sam da igram svoj tenis, ali nisam mogao. Branio sam se čitav meč, bez šanse da odigram agresivnije kao što sam želio. Moram da naučim da održim koncentraciju u trenucima kao onim na početku drugog seta, kada nisam bio dobar uopšte. Uvijek kažem da možeš više da naučiš iz poraza nego pobjede. Ponijeću sa sobom mnogo lekcija koje će mi pomoći da budem bolji. Moram više da radim na nekim stvarima kako bih pobjeđivao najbolje. Prije nego što se budem takmičio ponovo, radiću na nekoliko aspekata igre“, rekao je Alkaras.

Nakon poraza u Šangaju, Alkaras ima 8.445 bodova, 500 manje u odnosu na Novaka Đokovića (8.945) u trci za Torino (Race to Turin), gde se igra završni Masters sezone.

„Želim da odigram najbolje što mogu u Bazelu, gdje ću igrati na narednom turniru. Znam da se cilj da završim kao broj 1 zakomplikovao sa ovim poslednjim rezultatima. Biće teško, ali želim da pokušam. Pokušaću da osvojim naredne turnire“, dodao je Alkaras.

Naredna stanica za njega je Bazel, a turnir u tom švajcarskom gradu je na programu od 23. do 29. oktobra.

(Tanjug)