ODRŽANO 3. KADETSKO PRVENSTVO BIJELjINE U ŠAHU


Šahovski klub „Sveti Georgije“ organizovao je 3. Kadetsko prvenstvo Bijeljine u šahu koje je održano u svešteničkim prostorijama crkve „Sveti Georgije“ dana 27. jula 2020. godine. Turnir nije bio otvorenog karaktera kako je to bio slučaj prethodnih godina, već pozivnog karaktera zbog krizne situacije sa korona virusom. Na turnir su pozvani samo mladi šahisti klubova u Bijeljini i okolnih mjesta. Učešće su uzeli, pored domaćeg kluba „Sveti Georgije“, još i sljedeći klubovi: ŠK „Svetozar Gligorić“ Bijeljina, ŠK „Dvorovi“ Dvorovi, ŠK „Velemajstor“ Brčko i ŠK „Crvena Zvijezda“ Obudovac.


 
Na turniru je učešće uzelo ukupno 46 maldih šahista koji su igrali dva odvojena turnira. Poseban turnir igrali su dječaci kojih je bilo ukupno 34 i poseban turnir su igrale djevojčice kojih je bilo ukupno 12. U okviru svakog turnira takmičari su na kraju razvrstani prema uspjehu u sljedeće starosne kategorije, do 8 godina, do 10 godina, do 12 godina, do 14 godina i do 16 godina.


 
Turnir je realizovan uz punu primjenu svih predviđenih epidemioloških mjera i obavezno nošenje maski svih takmičara i sudija, predviđenu socijalnu distancu i dezinfekciju ruku i šahovske opreme. Igralo se sedam kola po Švajcarskom sistemu sa tempom igre od 15 minuta po igraču. Glavni sudija je bio Robert Tonković, pomoćne sudije su bili Siniša Elez i Tihomir Fontan, volonter na turniru je bio Miloš Tomić, a direktor turnira je bio Igor Solaković.


 
Za sve takmičare i njihove pratioce obezbijeđeno je osvježenje, užina i flašice sa vodom. U svakoj starosnoj kategoriji dodijeljene su za tri prvoplasirana takmičara medalje i diplome dok su svi ostali takmičari dobili diplome. Osvajači turnira u muškoj i ženskoj konkurenciji dobili su pobjednički pehar.


 
Navodimo pobjednike u svakoj od kategorija za oba turnira, djevojčice i dječake.
 
Djevojčice
 
Ž 8 – Nađa Miljenović (ŠK Sveti Georgije)
Ž 10 – Marija Zekanović (ŠK Sveti Georgije)
Ž 12 – Teona Dukić (ŠK Sveti Georgije)
Ž 14 – Tijana Stanišić, pobjednica turnira (ŠK Sveti Georgije)
Ž 16 – Anastasija Stankić (ŠK Svetozar Gligorić)
 
Dječaci
 
M 8 – Miodrag Milovanović (ŠK Svetozar Gligorić)
M 10 – Dragoslav Cvijanović (ŠK Svetozar Gligorić)
M 12 – Emanuel Lazić (ŠK Svetozar Gligorić)
M 14 – Mirko Šajin, pobjednik turnira (ŠK Sveti Georgije)
M 16 – Dušan Joksimović (ŠK Crvena Zvijezda)
 
Sa ponosom ističemo da su osvajači turnira za djevojčice i turnira za dječake, Tijana Stanišić i Mirko Šajin, polaznici naše škole šaha od početaka našeg Kluba, što govori o kvalitetu našeg rada sa mladim šahistima.
 
Generalni sponzor turnira, koji je obezbijedio sve potrebno za njegovu realizaciju (nagrade za takmičare, reklamni materijal, osvježenje), kao i licencu za šahovski kompjuterski program Svis menadžer koji do sada nismo imali, je gospodin Slavenko Ristić, direktor i vlasnik kompanije TRB, koji je i ranije podržavao rad našeg Kluba i našu školu šaha za djecu i mlade.

Sekretar ŠK SVETI GEORGIJE
Robert Tonković