Iponom do zlata: Majdov šampion Evrope u džudu :: Semberija INFO ::

 

Iponom do zlata: Majdov šampion Evrope u džudu



Izvor: Glas Srpske

​MONPELjE - Srpski džudista iz Istočnog Sarajeva Nemanja Majdov osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Monpeljeu u kategoriji do 90 kilograma.

U finalu je bio bolji od trenutno trećeg džudiste sa svjetske rang liste i aktuelnog olimpijskog šampiona Gruzijca Laše Bekaurija pa će se sa pobjedničkog postolja ponov začuti himna "Bože pravde" nakon što je prije desetak dana slavio na Grend slemu u Abu Dabiju.

U prvom kolu Majdov je savladao Karola Fubera iz Belgije koji je imao tri opomene da bi u drugom pobijedio borbenog Nijemca Johana Lenca. Četvrtfinale donijelo je najtežeg rivala Kristijana Tota. Mađar je već u prvom minutu zaradio dva upozorenja, ali je i Majdov do kraja takođe zaradio dva upozorenja dok poen niko nije osvojio pa se ušlo u produžetak (golden score). Nakon minuta borbe deseti džudista sa svjetske rang liste slavio je protiv dvije godine starijeg Mađara koji drži sedmu poziciju na svjetskoj rang listi. Polufinalni meč protiv Mihaela Zganka iz Turske okončao je iponom, minut i šest sekundi prije kraja i pored dvije opomene koje je lako zaradio.