Šahisti šahovskog kluba „Svetozar Gligorić“ ostvarili su značajan uspjeh na 30. kadetskom i omladinskom prvenstvu Republike Srpske. :: Semberija INFO ::

 

Šahisti šahovskog kluba „Svetozar Gligorić“ ostvarili su značajan uspjeh na 30. kadetskom i omladinskom prvenstvu Republike Srpske.


Takmičenje se održalo u periodu od 21. do 23. aprila 2023. godine u Banji Dvorovi. Na takmičenju je učestvovalo rekordnih 239 takmičara iz cijele Republike Srpske, a iz našeg kluba 15 takmičara i od toga 3 zlata, 2 srebra i 1 bronza.



Zlatnu medalju osvojili su Anastasija Stankić u konkurenciji omladinki do 18 godina, Dušan Kozomara u konkurenciji omladinaca do 20 godina i Đorđe Lukić u konkurenciji kadeta do 12 godina.



Srebrnu medalju osvojili su Đurđica Kozomara u konkurenciji omladinki do 18 godina i Slobodan Pištalović u konkurenciji kadeta do 16 godina, a bronzanu medalju Emanuel Lazić u konkurenciji kadeta do 16 godina. Takođe, vrlo dobar plasman ostvario je i naš mladi kadet Rado Milovanović. Glavni sudija bio je međunarodni sudija Vlado Stojanović.