Inter pobijedio, Dortmund i PSV remizirali :: Semberija INFO ::

 

Inter pobijedio, Dortmund i PSV remizirali


Foto: Tanjug/AP
U prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona, Inter je na svom terenu savladao Atletiko Madrid sa 1:0, dok su PSV i Borusija Dortmund u Ajndhovenu odigrali neriješeno 1:1.

Inter i Atletiko Madrid su odigrali veoma tvrd susret, u kojem nismo vidjeli pretjerano veliki broj prilika, što je nakako bilo i očekivano s obzirom na stil igre oba tima.

Praktično u prvom poluvremenu nije bilo niti jedne uzbudljive situacije, a onda je u 63. minutu Marko Arnautović promašio nemoguće. Primio je loptu u šesnaestercu, a onda sa pet metara, neometan, poslao loptu preko gola, piše ''Meridian sport''.

Ipak, iskupio se za ovaj nestvaran promašaj u 79. minutu, kada je nakon kontranapada jedna odbijena lopta nakon pokušaja Lautara Martineza došla do njega, a on iskosa sa lijeve strane uspio da smjesti loptu u mrežu Atletiko Madrida za, ispostaviće se, konačnih 1:0.

U drugom meču je Borusija Dortmund bila ta koja je prva došla do vođstva i to u 24. minutu kada je pogodio Donjel Malen.

Igrao se 54. minut kada je Mats Humels neoprezno sa dvije noge uklizao Rikardu Pepiju, a glavni sudija meča Srđan Jovanović odmah je pokazao na bijelu tačku. U nastavku je Luk de Jong bio precizan iz penala za 1:1.

Poslije izjednačenja PSV-a, Dortmund je imao nekoliko izglednih šansi da ipak dođe do pobjede, a najbolju je propustio Marijus Volf, čiji je pokušaj Valter Martinez skrenuo u stativu. Do kraja susreta nije bilo promjene na semaforu, pa PSV možda može biti i zadovoljniji konačnim rezultatom.

Revanš susreti oba meča su na programu 13. marta.

(Nezavisne)