Preminuo legendarni Andreas Breme :: Semberija INFO ::

 

Preminuo legendarni Andreas Breme


​Legendarni fudbaler i napadač iz Njemačke, Andreas Breme preminuo je u 63. godini, javljaju svjetski mediji.
Kako javljaju mediji, Breme je doživio srčani udar u svojoj kući u Minhenu tokom noći, iako je ubrzo prebačen u obližnju bolnicu, za njega nije bilo spasa.

Tokom karijere, Breme je postigao dosta toga, a sigurno je najznačajniji gol koji je postigao sa penala 1990. godine, kojim je njegova Njemačka i došla do titule na Mundijalu. Nije samo sa reprezentacijom imao uspjehe, već i sa klubovima.

Breme je karijeru počeo u HSV Barmbek - Ulenhorstu, odakle je prešao u Sarbriken, pa Kajzerslautern, Bajern Minhen, Inter iz Milana, Saragosu, da bi karijeru završio u Kajzeslauternu.

Čak je dva puta bio prvak Bundeslige, jednom sa Kajzerslauternom 1998. godine, a jednom sa Bajernom 11 godina ranije. Takođe, osvojio je i DFB Pokal jednom sa Kajzerslauternom, dok je sa Bajernom bio i drugoplasirani u KEŠ-u (sadašnja Liga šampiona).

Sa reprezentacijom Njemačke je osvojio Svjetsko prvenstvo 1990. godine, dok je četiri godine ranije bio drugoplasirani, a 1992. godine je i na Evropskom prvenstvu uzeo srebro, prenosi "Telegraf".
 
(Nezavisne)