Đoković saznao rivale u Monte Karlu: Žrijeb mu nije bio naročito naklonjen :: Semberija INFO ::

 

Đoković saznao rivale u Monte Karlu: Žrijeb mu nije bio naročito naklonjen


Foto: Tanjug/AP
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković saznao je rivale u Monte Karlu, a opšti utisak je da je na žrijebu mogao i bolje.

Novak je slobodan u prvom kolu, dok će u drugom kolu igrati sa boljim iz duela Roman Safjulin - Kvalifikant.

Novaku žrijeb nije bio naročito naklonjen, pa bi pre finala mogao da se sretne sa trenutno najboljim igračem na šljaci Karlosom Alkarasom, prenosi Telegraf.

Naime, put srpskog tenisera je takav da bi, ako ne bude većih iznenađenja, poslije prvog i drugog kola, u trećem mogao da se sastane sa Tejlorom Fricom ili Lorencom Musetijem.

U četvrtfinalu bi mogao da se sretne sa boljim iz duela Rubljevim ili De minorom, a u polufinalu bi mogao da "naleti" na Alkaraza, Rusa, Hurkača... Ako i sve to prođe, u finalu Novaka mogli da sačekaju Siner, Medvedev, Zverev...


Da podsjetimo, Novak Đoković je prvi nosilac, slijede Janik Siner, Karlos Alkaras, Danil Medvedev, Aleksandar Zverev, Andrej Rubljov, Holger Rune, Kasper Rud, Grigor Dimitrov i Hubert Hurkač u Top 10.

Đoković je prošle godine takmičenje završio u trećem kolu porazom od Lorenca Musetija poslije preokreta, pa brani samo 50 bodova.

Kad je riječ o ostalim srpskim teniserima, Miomira Kecmanovića u prvom kolu čeka Mateo Beretini, dok će Laslo Đere igrati protiv Stefanosa Cicipasa.

(Tanjug)