SLAVIŠA VUJIĆ PILOT, SEMBERSKI SLOBODAN MIĆIĆ: Sportska ekskurzija u Solun :: Semberija INFO ::

 

SLAVIŠA VUJIĆ PILOT, SEMBERSKI SLOBODAN MIĆIĆ: Sportska ekskurzija u Solun


Slaviša Vujić Pilot, poznati semberski sportista i organizator raznih sportskih ekskurzija diljem cijelog svijeta, protekolog vikenda je organizovao sportsku ekskurziju u Solun, Grčka.

Domaćini ove ekspedicije bili su fudbalski veterani FK ,,PAOK“  iz Soluna na čelu sa dva Srbina: RADETOM PAPRICOM, proslavljenim fudbalerom iz Foče (igrao u FK ,,Željezničar“ Sarajevo) i MLADENOM FURTULOM, takođe iz Foče, koji je svojevremeno branio u FK ,,Partizan“ iz Beograda. Obojica ovih dobrih sportista i ljudi sada žive u Solunu.

Ekipa sastavljena od fudbalskih veterana, rekreativaca i turista bila je iz Bijeljine i Beograda, a beogradski dio ekipe organizovao je profesor DUŠAN MOJIĆ, inače rođeni Bijeljinac.



Vrijedno je napomenuti da je odigrana utakmica protiv veterana ,,PAOKA’’ i da je bijeljinska ekipa zabilježila pobjedu od 2:0, a poslije utakmice je održana prigodna zakuska sa lijepim druženjem.

Pored utakmice i druženja, ekipa je posjetila i Srpsko groblje u Solunu gdje su zapaljene svijeće za pokoj duše poginulim ratnicima iz Prvog svjetskog rata.



Nadamo se da će Slaviša Vujić nastaviti organizovanje ovakvih utakmica i putovanja u narednom periodu i na taj način promovisati  Semberiju i Bijeljinu, a naši domaćini iz Soluna će biti gosti u Bijeljini u septembru 2024. godine.
 
Piše: Vladan Simeunović, učesnik putovanja.