KK "UNSU" U JEDNOM DANU NA DVA TURNIRA - U TUZLI I SOPOTU :: Semberija INFO ::

 

KK "UNSU" U JEDNOM DANU NA DVA TURNIRA - U TUZLI I SOPOTU


Prije dva dana Karate klub "UNSU" je sa dva kombinovana sastava zabilježio nastupe na dva turnira: jedan u Tuzli na Međunarodnom turniru "BiH Valentinovo 2024" u organizaciji Karate kluba "DO" a drugi u Sopotu (Srbija) na Memorijalnom turniru "Đura Prokić 2024" koji tradicionalno organizuje Karate klub "Diplomatik“ iz Sopota.



U Tuzli je osvojeno šest medalja među kojima jedna zlatna, jedna srebrna i četiri bronzane.



Zlatnu medalju osvojio je Bogdan Gordić u katama pojedinačno za uzrast 8 godina, dok je u borbama za isti uzrast (-26) bio bronzani. Srebrnu medalju osvojila je Nikolina Ina Ivković u borbama pojedinačno za uzrast 8/9 godina (-28), dok je u katama u konkurenciji pionirki 9 godina osvojila bronzanu medalju. U kadetskoj konkurenciji naša najbolja katašica Milica Mijić u prvom nastupu ove godine osvojila je bronzanu medalju, a njena mlađa sestra Marija Mijić takođe bronzanu ali u borbama pojedinačno, u konkurenciji pionirki 13 godina (54+).



Na drugoj strani, na turniru u Sopotu su nastupile Marija Gavrilović i Mia Milica Vujić koje su poslije dobrih nastupa u Čačku ponovo briljirale. Gavrilovićeva je - iako još kadetkinja - u juniorskoj konkurenciji (-59) osvojila zlatnu medalju, dok je Mia Milica Vujić u konkurenciji kadetkinja (-54) takođe bila zlatna.
-Pored njih dvije, dobre nastupe imala je i naša nova nada Iva Andrić, petoplasirana u konkurenciji djevojčica 2012/11. godište (-49), dok je Jana Ivković bila bronzana u konkurenciji djevojčica 2012/11. godište (-39). Kada rezimiramo oba nastupa, prije svega možemo biti zadovoljni da smo uspjeli nastupiti na dva turnira u jednom danu, što je organizaciono i finansijski vrlo zahtjevno za svaki klub. Time pokazujemo dodatni kvalitet u radu Karate kluba „UNSU“. Rezultatski takođe možemo biti zadovoljni iako u pojedinim kategorijama naši takmičari i takmičarke mogu  i moraju još bolje. Vremena do zvaničnih prvenstava ima tako da ćemo u narednom periodu nastojati da imamo što veći broj nastupa kako bi podizali kvalitet u radu i samu formu za ono najvažnije ove sezone“, izjavio je Goran Ivković, trener KK „UNSU“ iz Bijeljine.



(Semberija info)