SOFIJA RAKIĆ ZAVRŠILA NASTUP NA EVROPSKOM PRVENSTVU :: Semberija INFO ::

 

SOFIJA RAKIĆ ZAVRŠILA NASTUP NA EVROPSKOM PRVENSTVU



U mađarskom Đeru u toku je (24.02-03.03.) Evropsko prvenstvo u streljaštvu. Istorijski nastup među evropskom streljačkom elitom ostvarila je takmičarka Streljačkog kluba „TRB“ iz Bijeljine, Sofija Rakić. Ovo je prvi put da jedna takmičarka iz BiH ispuni normu i plasira se na Evropsko prvenstvo u disciplini vazdušni pištolj. Pri tome ne smije se zaboraviti, Sofija još nije napunila 16 godina!



Ona je tokom jučerašnjeg dana završila svoj nastup na ovom izdanju Evropskog prvenstva. Kao što je njen trener najavljivao pred odlazak u Mađarsku, Sofija nije imala nikakav rezultatski imperativ.

- Rezultat na kraju Sofijinog nastupa je mogao biti nešto bolji ali nismo nezadovoljni. Samim odlaskom na Evropsko prvenstvo napravili smo ogroman uspjeh jer do sada nijedna takmičarka iz Bijeljine, Republike Srpske i BiH nije učestvovala na ovako visokom nivou takmičenja u kategoriji zračni pištolj. Otišli smo sa namjerom da steknemo iskustvo i osjetimo atmosferu jednog kontinentalnog tamičenja. Usvojoj karijeri učestvovao sam na mnogo turnira, na jakim međunarodnim turnirima, na prvenstvima BiH i Srbije ali Evropsko prvenstvo u streljaštvu je poseban nivo. Sigurno da će učešće na ovom turniru pomoći Sofiji u daljem sportskom i takmičarskom stasavanju“, rekao je za „Semberija INFO“ Predrag Rakić, trener SK „TRB“ iz Bijeljine.



Sofija je nastupala u juniorskoj kategoriji a prema pravilima Evropske streljačke konfederacije takmičari u ovoj kategoriji mogu nastupati do kraja kalendarske godine u kojoj strijelac navršava 21. godinu života. Obzirom da će Sofija ove godine napuniti 16 godina sigurno je da će imati još prilika da učestvuje na Evropskim prvenstvima. I vjerujemo da tada neće nastupati samo radi iskustva i utisaka.