NASTAVLjA SE SERIJA ZADIVLjUJUĆIH REZULTATA SK „TRB“: JUNIORKE PONOVO OBORILE REKORD BiH :: Semberija INFO ::

 

NASTAVLjA SE SERIJA ZADIVLjUJUĆIH REZULTATA SK „TRB“: JUNIORKE PONOVO OBORILE REKORD BiH



Proteklog vikenda takmičari Streljačkog kluba "TRB" iz Bijeljine, učestvovali su na dva takmičenja i zabilježili odlične rezultate. U Novom Sadu, na međunarodnom takmičenju  "Vojvodina Kup 2024", najbolja takmičarka ovog kluba, Sofija Rakić, osvojila je drugo mjesto u juniorskoj konkurenciji. Ostvarenim rezultatom Sofija je ispunila normu za nastup na Evropskom prvenstvu koje će se u periodu od 23. do 29. februara ove godine održati u Mađarskoj. Obzirom da Sofija Rakić ima tek 15 godina njen plasman na smotru najboljih evropskih strijelaca predstavlja ogroman uspjeh.



U nedjelju je počela Premijer liga Bosne i Hercegovine u streljaštvu. Prvo kolo je održano u Visokom gdje su mlade takmičarke SK „TRB“ ostvarile još jedan odličan rezultat. U pojedinačnoj konkurenciji, Sofija Rakić je ubjedljivo osvojila prvo mjesto i u juniorskoj i u seniorskoj dok je Marija Trifković osvojila drugo mjesto u juniorskoj i treće u seniorskoj kategoriji. Pored njih dvije u Visokom su nastupile i Ana Perić i Andreja Mitrović. Ana je osvojila četvrto mjesto u juniorskoj i peto u seniorskoj konkurenciji dok je Andreja zauzela šestu poziciju u juniorskoj i devetu u seniorskoj kategoriji. Na drugoj strani, u ekipnoj konkurenciji ekipa Streljačkog kluba "TRB" nastavila je da niže zadivljujuće uspjehe. Ekipa u sastavu Sofija Rakić, Marija Trifković i Ana Perić osvojila je u ekipnom plasmanu ubjedljivo prvo mjesto i u seniorskoj i u juniorskoj konkurenciji, postavivši novi juniorski državni rekord. Novi rekord BiH iznosi 1624 pogođena kruga (Rakić 556, Trifković 540 i Perić 528 krugova) s tim da treba naglasiti kako su i prethodni državni rekord (1586 krugova) postigle juniorke ovoga kluba (Rakić, Perić i Mitrović) u četvrtom kolu Premijer lige BiH prošle godine.

Podsjećamo da su identičan uspjeh djevojke SK „TRB“ postigle prije dvadesetak dana u prvom kolu Kadetske lige BiH. I tada je ekipa u sastavu Sofija Rakić, Ana Perić i Marija Trifković osvojila prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji i oborile rekord BiH (1071 pogođeni krug) koji su godinu ranije postavile u nešto izmjenjenom sastavu, Rakić, Mitrović i Trifković (1044 kruga).