STRELjAČKI KLUB „TRB“: DJEVOJKE ZA REKORDE :: Semberija INFO ::

 

STRELjAČKI KLUB „TRB“: DJEVOJKE ZA REKORDE



Na radost svih ljubitelja streljaštva, počela je nova sezona takmičenja i u ovoj olimpijskoj disciplini. Krajem prošlog mjeseca, tačnije 28. januara, u Tešnju je održano prvo kolo Kadetske lige BiH za 2024. godinu. Učestvovalo je sedam klubova sa 22 takmičara. 

Streljački klub „TRB“ iz Bijeljine je pokazao da, uz neprikosnovenu Sofiju Rakić, ima još nekoliko sjajnih mladih takmičarki koje su prošle godine počele ostvarivati zapažene rezultate na jakim streljačkim turnirima. Prvo kolo Kadetske lige BiH u ovoj godini pokazuje da SK „TRB“ nastavlja još snažnije u odnosu na prošlu sezonu.



Naime, ekipa SK „TRB“ u sastavu Sofija Rakić, Ana Perić i Marija Trifković osvojila je prvo mjesto u kategoriji „vazdušni pištolj“. Uz titulu najboljih u ovom kolu, djevojke iz Bijeljine su postavile i novi rekord BiH pogodivši 1071 krug. Rezultat je tim veći kada se zna da su i raniji državni rekord, u Prvenstvu BiH za kadete prošle godine postigle upravo takmičarke iz Bijeljine (Rakić, Mitrović, Trifković), sa pogođena 1044 kruga.

U pojedinačnom plasmanu, Sofija Rakić je zauzela drugo mjesto, sa 365 pogođenih krugova - kao i prvoplasirana Sumeja Ganić iz SK „Visoko“. Ana Perić je zauzela četvrto (356 krugova), Marija Tifković peto (350 krugova) i Andreja Mitrović sedmo mjesto (348 krugova).