Đoković: Igraću i poslije 40 :: Semberija INFO ::

 

Đoković: Igraću i poslije 40


Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković počeće sezonu egzibicijom protiv Karlosa Alksaraza u Rijadu, prestonici Saudijske Arabije. Meč je zakazan za 16.45 časova po srpskom vremenu.

Dolazak najboljeg tenisera današnjice izazvao je veliku pažnju u Saudijskoj Arabiji. Vlasnik 24 gren slem tilule odgovarao je na brojna pitanja, a posebno je bio interesantan odgovor do kada planira da igra, jer ima 37 godina.

"Odlično se osjeća i vjerujem da ću igrati najmanje do 40 godina, a možda i posle toga. Hajde da vidimo", istakao je zvanično najbolji sportista Evrope u 2023. godini.

Kao nekoga na koga se ugleda, Srbin je naveo najtrofejnijeg kvoterbeka u istoriji NFL lige.

"Tom Brejdi je primjer za nekoga ko je imao dugu i uspješnu karijeru. Mnogo sati je proveo brinući se o sebi i svom tijelu, oporavku i psihološkoj pripremi i to mu je omogućilo da bude na terenu i sa 45 godina. Znam ga lično i trudim se da učim od njega".

Novak se osvrnuo i na proteklu godinu u kojoj je osvojio tri gren slem titule i igrao finale na Vimbldonu.
"Bila je to jedna od najboljih sezona u mom životu i zašto bih prekidao kada igram sjajno. Idemo godinu po godinu, pa da vidimo dokle ću dogurati".

Novak iz Rijada ide u Pert, gdje će učestvovati na Junajted kupu, a od 14. januara očekuje ga odbrana titule na Australijan openu, prvom gren slemu u sezoni.

(Tanjug)