Počeo "Košarkaški sabor 2023" :: Semberija INFO ::

 

Počeo "Košarkaški sabor 2023"


Izvor: Nezavisne novine

Utakmicom između košarkaških reprezentacija Republike Srpske i Srbije uzrasta do 15 godina počeo je večeras "Košarkaški sabor 2023" u zvorničkom Rekreativno sportskom centru.

Predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Aleksandar Đurđević izrazio je veliko zadovoljstvo početkom ovog sabora, ističući da ljubitelji košarke u Zvorniku imaju priliku da uživaju u sportskom spektaklu.

Đurđević je naveo da će nakon ove utakmice nastupiti reprezentativci Republike Srpske i Srbije do 16 godina.

"Ove utakmice su na neki način predigra za sutrašnji dan kada se održava glavnina sabora, gdje će seniorske reprezentacije Republike Srpske i Srbije u muškoj i ženskoj konkurnciji, selektirane iz Košarkaške lige Srbije, odmjeriti snage u revijalnoj utakmici", rekao je Đurđević, prenosi Srna.

On je dodao da će sutra na poluvremenu meča muških reprezentacija biti održano takmičenje u šutiranju trojki i zakucavanju.

Prema njegovim riječima, sutra će nakon odigranih utakmica Košarkaški savez Republike Srpske proglasiti najbolje košarkašice i košarkaše Republike Srpske za 2023. godinu.

Đurđević je zahvalio domaćinima za gostoprimstvo.

Potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije za mušku košarku Milenko Tepić rekao je da "Košarkaški sabor" traje dugo godina i prisjetio se da je i on bio jedan od igrača na ovakvim manifestacijama.

"Zaista je lijepa ova sportska manifestacija, odnosno `Košarkaški sabor` koji je maksimalno podržao Košarkaški savezi Srbije", rekao je Tepić i izrazio zadovoljstvo što je sa igračima dio ove manifestacije.

On je naglasio da je svim sportistima u prirodi da se takmiče, da se okupljaju na sportskim događajima, gdje se, osim takmičenja, druže, stvaraju poznanstva i prijateljstva, uživajući u sportskom životu.

"Košarkaški sabor 2023" održava se u Rekreativno sportskom centru u Zvorniku, a utakmice košarkaša Republike Srpske i Srbije igraju se u 16.00 i 18.00 časova.

Pokrovitelji "Košarkaškog sabora 2023" su Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i grad Zvornik.