ZORAN ROJO SIMEUNOVIĆ: Odbrambeni igrač na poziciji beka :: Semberija INFO ::

 

ZORAN ROJO SIMEUNOVIĆ: Odbrambeni igrač na poziciji beka


Zoran Simeunović potiče iz plejade igrača koji su za seniorsku ekipu stasali polovinom osamdesetih godina prošlog vijeka i koji su ostavili značajan trag u istoriji fudbalskog kluba.



Zoran je po vokaciji bio odbrambeni igrač na poziciji beka i bio je čvrst i hrabar borac za koga nije bilo izgubljene lopte. Često je imao i napadačke izlete kada je svojim specifičnim centrašutevima pogadjao napadače u protivničkom kaznenom prostoru. Zbog poslovnih obaveza u kasnijem periodu manje je igrao, jer nije bio u selu, a puni sjaj je pokazao u kasnijim godinama kada je sazreo kao igrač.

Još u toku Otadžbinskog rata, Rojo se priključio obnovljenom fudbalskiom klubu i našao se u startnoj postavi u prvoj utakmici novoosnovanog Kupa FSRS, a kasnije nekoliko godina je bio nezamjenjivi bek u tekućem prvenstvu Druge lige FSRS.

Ostao je u lijepom sjećanju navijača fudbalskog kluba, a i danas nesebično učestvuje u radu kluba i povremeno donira za klub.

Za pisanje istorije FK ,,Proleter“ Dvorovi, Zoran Rojo Simeunović je nagrađen 1999. godine „BRONZANOM PLAKETOM FK ,,PROLETER“ DVOROVI.
 
MILORAD SIMEUNOVIĆ PEKAR

Zoranov stariji brat je igrao u FK ,,Proleter“ Dvorovi, krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina prošlog vijeka kao vrsni centarfor. Nerjetko je postizao lijepe i vrlo važne pogodke, ali zbog nezainteresovanosti i poslovnih obaveza nije dugo nastupao u Dvorovima. Fudbalsku karijeru je potom gradio u nižim ligama u FK ,,Mladost“ iz Krive Bare. Medjutim, nastavio je druženje sa veteranima kluba, a i danas je učesnik mnogih manifestacija.



Treba napomenuti da je i njihov otac PANTELIJA SIMEUNOVIĆ LUNjA bio značajna ličnost u organizaciji i radu FK ,,Proleter“ Dvorovi, bilo kao član uprave, vozač klupskog autobusa ili komandir Dobrovoljnog vatrogasnog društva, čije resurse je stavljao u službu kluba kada je to bilo neophodno.  Kao navijač je pratio svoj klub bukvalno do same smrti. Ovo je za portal ,,Semberija info’’, koristeći se arhivom FK ,,Proleter’’, pripremio Vladan Simeunović.