KARATISTI KK „UNSU“ IMALI USPJEŠAN VIKEND :: Semberija INFO ::

 

KARATISTI KK „UNSU“ IMALI USPJEŠAN VIKEND


Karate klub „UNSU“ izgradio je imidž jedne od najboljih škola karatea na prostoru koji je mnogo širi od Bijeljine. Takvu reputaciju potvrđuju na brojnim turnirima na kojima nastupaju njihovi talentovani takmičari.

Tako je bilo i proteklog vikenda kada su se sa dva turnira u Bijeljinu vratili sa 24 osvojene medalje.

Najprije je u subotu u Tuzli održano sedmo izdanje Karate kupa "Tuzlanski pobjednik 2023". Turnir je bio međunarodnog karaktera sa 571 prijavljenim takmičarom iz 39 klubova iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Belgije i BiH.

Karatisti KK „UNSU“ nastupili su u kombinovanom sastavu, gdje je većina takmičara bila iz pionirske kategorije, osvojivši ukupno devet medalja od čega dvije zlatne, dvije srebrne i pet bronzanih.



-Za najsjajnija odličja izborili su se: Vukašin Tripunović (kadeti, -52) i Nikolina Ina Ivković (djevojčice 8 godina – kate, oranž pojas). Srebrne medalju pripale su: Lazar Šikuljak (dječaci 13 godina – borbe, -40) i Teodora Pantelić (djevojčice 9 godina - borbe 8/9 godina, -28) dok su se bronzanim medaljama morali zadovoljiti: Nikolina Ina Ivković (djevojčice 8 godina – kate, apsolutni nivo), Rastko Railić (dječaci 9 godina – kate, žuti pojas), Luka Petrović (dječaci 9 godina – kate, oranž pojas), Luka Petrović (dječaci 9 godina – borbe, -30) i Teodora Pantelić (djevojčice 9 godina - kate, oranž pojas). Raduju nas dobri nastupi naših pionirki i pionira u Tuzli ali moramo istaći da je poslije Banja Luke naš kadet Vukašin Tripunović ponovo briljirao i pokazao koliko zaista može“, stoji u saopštenju za javnost Karate kluba „UNSU“ iz Bijeljine.
Drugi dan vikenda karatisi KK „UNSU“ nastupili su na 23. Međunarodnom karate turniru „Doboj OPEN 2023“ u konkurenciji 528 takmičara iz 48 klubova iz BiH, Srbije i Slovenije.

Kao i svake godine KK „UNSU“ je uzeo učešće na ovom turniru, a rezultati koje su postigli njihovi takmičari ponovo su pokazali konstantnost u radu i kvalitetu UNSU-ove škole karatea. Zlatne medalje su osvojili: Marija Gavrilović (kadetkinje, -54), Bogdan Gordić (dječaci 7 godina – kate, apsolutni nivo) i Teodora Pantelić (djevojčice 9 godina – kate, oranž pojas). Srebrne medalje ponijeli su: Mia Milica Vujić (kadetkinje, -54), Stefan Miličić (dječaci 7 godina – kate, žuti pojas), Isak Panić (dječaci 8 godina – kate, žuti pojas), David Panić (dječaci 8/9 godina –borbe, -38), Bogdan Gordić (dječaci 8/9 godina – borbe, -34) i Nikolina Ina Ivković (djevojčice 8 godina – borbe, -32) dok su se za bronzane medalje izborili: Vukašin Tripunović (kadeti, -57), Nikolina Ina Ivković (djevojčice 8 godina – kate, oranž pojas), Andrej Milovanović (dječaci 8/9 godina – borbe, -30), Nikolina Ina Ivković (djevojčice 8 godina – kate, apsolutni nivo), Andrej Milovanović (dječaci 9 godina – kate, apsolutni nivo) i Teodora Pantelić, (djevojčice 8/9 godina – borbe, -32).
 

-Pored zvaničnih nastupa na turniru, u organizaciji Regionalnog karate saveza Birča, Majevice, Semberije i Posavine (BMSiP) održani su revijalni ekipni mečevi između kombinovanih muških i ženskih selekcija klubova našeg Regionalnog karate saveza i klubova članova Karate saveza Vojvodine.

Ovo napominjemo jer se u sastavu Regionalnog karate saveza BMSiP našlo troje naših takmičara: Ivan Knežević u muškoj i Mia Milica Vujić i Marija Gavrilović u ženskoj. Svo troje su u svojim nastupima zabilježili pobjede i samim tim opravdali poziv. U redovnom zvaničnom dijelu moramo istaći nastupe naših kadetkinja Marije Gavrilović i Mie Milice Vujić koje su se ponovo našle u finalu jedna protiv druge u kojem je Gavrilovićevoj pripala zlatna, a Vujićevoj srebrna medalja. Do finalne borbe obje su došle nakon briljantnih pobjeda nad takmičarkama iz Srbije i BiH. Za obje, ovo je bio posljednji kontrolni i pripremni turnir pred nastup u Ljubljani na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore. Iako bronzani, poslije zlatne medalje dan ranije u Tuzli, odličan je bio i Vukašin Tripunović, kojem je u posljednjim sekundama izmaklo finale. Njegova bronzana medalja posebno vrijedi jer se Vukašin takmičio u znatno težoj kategoriji u odnosu na onu u kojoj inače nastupa. Naš podmladak je bio na visini zadatka. Iz vikenda u vikend podižu kvalitet, bolje razumijevaju same treninge i sazrijevaju u svakom aspektu. Sigurno je da ćemo iz istog do naredne godine moći formirati dobru pionirsku selekciju za zvanična takmičenja, što nam i jeste cilj“, kažu iz KK „UNSU“ Bijeljina.