MIRIS ADRENALINA I SPALjENE GUME :: Semberija INFO ::

 

MIRIS ADRENALINA I SPALjENE GUME


Bijeljina je ovog vikenda centar automobilizma na Balkanu. Danas i sutra, na parkingu Agro tržnog centra održava se takmičenje u driftu koje se boduje za Kup Republike Srpske i šampionat Srbije. Svoje vozačke vještine će pokazati ukupno 29 vozača iz BiH, Srbije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske i Bugarske.


 
Danas se vozači takmiče za što bolji plasman u okviru Kupa RS i prvenstva Srbije (SDC - Serbian Drift Championship) u „street“ kategoriji (motori do 300KS) i „pro“ kategoriji (motori preko 300KS) pri čemu je „street“ kategorija predviđena za mlade vozače početnike. Sutrašnji dan donosi nastavak takmičenja ali ovaj put u okviru međunarodne trke „Day of Champions“ (DOC). 


 
-Prošle godine sam nastupao u Bijeljini na ovakvoj trci. Tada, zbog administrativnih problema nisam uspio iz Njemačke dovesti i nastupiti svojim autom pa sam nastupio sa prijateljevim. Ne mogu se nešto pohvaliti prošlogodišnjim nastupom i rezultatom ali mi je jako drago da se i u Bosni i Hercegovini počinju organizovati drift takmičenja. Dobro je što je postignut dogovor pa vozači iz Bosne mogu nastupati u prvenstvu Srbije. Ja sam prije 15 dana učestvovao u Čačku u okviru prvog kola prvenstva Srbija. Ovaj put sam došao i nastupao sa vlastitim autom a trku sam završio na petom mjestu. Danas i sutra nastupam u Bijeljini. Bijeljinska staza nije toliko brza ali je tehnički jako zahtjevna, konkurencija je i ovdje izuzetno jaka a meni ne preostaje ništa drugo nego da dam sve od sebe za što bolji plasman“, izjavio je za „Semberija INFO“ Saša Žepačkić, Zeničanin koji posljednjih deset godina živi i radi u Njemačkoj. Ove sezone nastupa za AMKK „Optima motorsport“ iz Bijeljine.


 
Osim takmičarskog "momenta", ova adrenalinska automobilska trka koja je posebno privlačna mlađoj publici, koristiće se i za promociju bezbjednosti saobraćaja, pa će se ovaj praznik automobilizma u Bijeljini odvijati pod sloganom "Ulica nije trkačka staza".


 
Organizatori ove manifestacije, AMKK „Optima motorsport“ u saradnji sa Gradom Bijeljina, SAKS RS (Sportski auto i karting savez Republike Srpske) i AMS RS, poručili su da su održavanje jedne ovakve manifestacije podržali kako bi primarno skrenuli pažnju javnosti na problem bezbjednosti u saobraćaju.


 
Pored toga, organizatori žele skrenuti pažnju onim vozačima koji vole brzu vožnju i visok adrenalin da svoju sklonosti usmjere ka sportskom automobilizmu gdje će uz iskusne profesionalce imati priliku stasati u profesionalne vozače.


 
- Jer jedino su obezbjeđeni poligoni i karting staze sigurna mjesta za auto trke,“ poručili su iz Auto moto karting kluba „Oprima motorsport“ iz Bijeljine.



(Semberija info)