U FUDBALSKOM KLUBU „RADNIK“ PODVUKLI LINIJU ZA SEZONU 2022/23: Urađeno je mnogo na stabilizaciji kluba :: Semberija INFO ::

 

U FUDBALSKOM KLUBU „RADNIK“ PODVUKLI LINIJU ZA SEZONU 2022/23: Urađeno je mnogo na stabilizaciji kluba



Fudbalski klub „Radnik“ je 31. maja visokom pobjedom (0:6) nad ekipom FK „Sutjeska“ okončao takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske za sezonu 2022/23. Nakon 34. prvenstvena kola, Bijeljinci su sezonu završili na šestoj poziciji na tabeli sa skorom od 15 pobjeda, osam neriješenih i 11 poraza uz 47 postignutih i 33 primljena gola. Pored Prve lige RS, Radnik je u Kupu BiH došao do 1/4 finala gdje je aktuelni prvak BiH, HŠK „Zrinjski“ bio pretežak protivnik.



U klubu su zadovoljni ostvarenim plasmanom posebno imajući na umu kako je počela sezona za klub iz Balkanske ulice u Bijeljini. Kao što je poznato, brojni problemi koji su pratili bijeljinski klub kulminirali su prošle sezone kada je FK „Radnik“ ispao iz Premijer lige BiH. Problemi nisu riješeni ni tokom ljeta 2022. godine tako da je prvi tim Radnika nespremno dočekao početak nove, 2022/23. sezone Prve lige Republike Srpske.



Pripreme ekipe su započete pa prekinute jer trener Velibor Đurić nije imao dovoljan broj fudbalera u trenažnom procesu. U međuvremenu su brojni fudbaleri Radnika iz prošle sezone otišli u druge klubove. Formiranjem nove uprave pristupilo se popunjavanju ekipe  kvalitetnim fudbalerima pa su tako dres FK „Radnik“ zadužili Miloš Jokić, Aleksandar Maksimović, Miljan Odžaklić, Bojan Burazor, Milan Gavrić, Ljubomir Kovačević...


(Opširnije možete čitati u „Semberskim novinama“)