Mbape: Ne prelazim u Real :: Semberija INFO ::

 

Mbape: Ne prelazim u Real


FOTO: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
Fudbaler Pari Sen Žermena Kilijan Mbape izjavio je danas da je srećan što će i naredne sezone igrati za klub iz Pariza i demantovao da će karijeru da nastavi u madridskom Realu, prenosi Gazeta delo Sport.

Mbape je pre nekoliko dana obavijestio čelnike kluba da ne želi da aktivira klauzulu u ugovoru i produži saradnju sa Pari Sen Žermenom do juna 2025. godine.

- Nisam zatražio da odem iz PSŽ-a da bih potpisao ugovor sa Realom. Samo sam potvrdio da ne želim da aktiviram dodatnu godinu predviđenu ugovorom. Sa PSŽ-om nikada nismo razgovarali o produženju, ali srećan sam što ću ostati ovde sljedeće sezone - rekao je Mbape.

Italijanski mediji podsjećaju da bi Mbape mogao u ljetnjem prelaznom roku da napusti PSŽ kako bi se izbjeglo da po isteku ugovora ode bez obeštećenja. Mbape je istakao da mu je žao što je Lionel Mesi odlučio da napusti PSŽ.

- Nikada nije dobra vijest kada neko poput Mesija ode, nisam baš mogao da razumijem zašto je toliko ljudi osjetilo olakšanje njegovim odlaskom. Govorimo o Mesiju, on mora da se poštuje, a u Francuskoj nije imao poštovanje koje je zaslužio - istakao je Mbape, koji je član PSŽ-a od 2017. godine.
 
(TANjUG)